Bruxelles-ul le cere țărilor UE să accelereze vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor

Guvernele ţărilor din Uniunea Europeană ar trebui să accelereze vaccinarea copiilor împotriva COVID-19, a anunţat Comisia Europeană miercuri, când a prezentat strategia sa privind ieşirea din faza de urgenţă a pandemiei de coronavirus, ce include totodată dezvoltarea unor medicamente antivirale, informează Reuters, relatează Agerpres.
AGERPRES - mie, 27 apr. 2022, 18:52
Bruxelles-ul le cere țărilor UE să accelereze vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor

Odată cu scăderea numărului de cazuri şi de decese asociate COVID-19, EU a intrat într-o nouă fază a pandemiei, în care testarea în masă şi raportarea în masă a cazurilor pozitive nu mai sunt necesare, a declarat comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides (foto), confirmând un articol publicat marţi de agenţia de presă Reuters.

Însă noi creşteri ale numărului de cazuri de COVID-19 sunt încă posibile, în contextul în care virusul SARS-CoV-2 va continua să dezvolte mutaţii şi, din acest motiv, ţările din UE trebuie să dispună de planuri care să le permită să revină rapid la starea de urgenţă sanitară şi ar trebui, de asemenea, să accelereze vaccinările, a adăugat ea.

Într-un document care prezintă strategia UE pentru faza post-urgenţă a pandemiei, Bruxelles-ul a îndemnat guvernele europene să continue să depună eforturi pentru imunizarea persoanelor încă nevaccinate împotriva COVID-19, în special a copiilor, înainte ca noul an şcolar să înceapă în toamna acestui an.

Vaccinările se află sub pragul de 15% la copiii europeni cu vârste cuprinse între cinci şi nouă ani, cea mai mică grupă de vârstă pentru care vaccinurile anti-COVID-19 au fost autorizate în Europa. Prin comparaţie, peste 70% dintre adolescenţii europeni din grupa de vârstă 15-17 ani sunt deja vaccinaţi împotriva noului coronavirus.

Comisia Europeană a anunţat, de asemenea, că va sprijini dezvoltarea unor noi medicamente împotriva COVID-19, în special a unor antivirale, care sunt mai uşor de depozitat şi de administrat.

UE „va explora posibilitatea de a sprijini proiecte ce vizează dezvoltarea de antivirale”, a precizat instituţia europeană.

Pastilele antivirale dezvoltate împotriva COVID-19 de grupurile farmaceutice Pfizer şi Merck sunt deja autorizate pentru utilizare în Uniunea Europeană. Însă administrarea lor a fost până acum limitată, din cauza unei varietăţi de motive, precum scăderea în intensitate a pandemiei, preţurile ridicate ale acestor medicamente şi proceduri naţionale destul de complicate privind prescrierea lor.

Executivul Uniunii Europene a anunţat, de asemenea, că va sprijini dezvoltarea unei noi generaţii de vaccinuri anti-COVID-19, care să ofere o protecţie mai robustă şi mai îndelungată împotriva infecţiei provocate de SARS-CoV-2 şi a transmiterii acestui virus.

Sursa foto: Flickr

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...