Bruxellesul şi Berlinul vor o „suprataxă europeană” pentru a finanţa gestionarea crizei refugiaţilor (presă)

Guvernul german şi Comisia Europeană poartă discuţii în vederea înfiinţării unei taxe europene excepţionale, destinată să finanţeze gestionarea crizei refugiaţilor, relatează sâmbătă presa germană, în timp ce Berlinul dezminte informaţia, potrivit AFP.
Economica.net - Dum, 11 oct. 2015, 11:53
Bruxellesul şi Berlinul vor o

Săptămâna aceasta, în marja adunării generale FMI-Banca Mondială, Berlinul şi Bruxellesul au evocat majorarea resurselor la bugetul european cu ajutorul unui impozit special, care ar putea lua forma unei suprataxe la carburant sau TVA, potrivit cotidianului german Suddeutsche Zeitung.

Acest sistem ar fi inspirat din modelul de susţinere „Soli-Zuschlag” al germanilor din vest pentru cei din est, după Reunificarea Germaniei, în 1990.

Sumele astfel adunate ar putea fi trimise spre ţări precum Spania, Italia, Bulgaria sau Grecia, pentru o securizare mai bună a frontierelor lor. Aceşti bani ar putea fi utilizaţi, de asemenea, în afara Europei, pentru a îmbunătăţi condiţiile de primire a imigranţilor în ţări „sigure” din vecinătatea UE, precum şi condiţiile de viaţă din ţările de origine.

Însă, aceste informaţii sunt dezminţite de Berlin. „Noi nu dorim nici majorarea impozitelor în Germania, nici introducerea unui impozit la nivelul UE”, a declarat sâmbătă dimineaţa, la Berlin, purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

Săptămâna aceasta, imigranţi au sosit în număr şi mai mare în Grecia, unde se înregistrează deja câte 7.000 de refugiaţi nou-sosiţi pe zi. La rândul său, Germania ar putea primi până la 1,5 milioane de persoane în 2015, cifră mult mai mare decât cele avansate de autorităţi, a afirmat luni cotidianul german Bild, citând un „document confidenţial”, informaţie pe care guvernul federal nu a confirmat-o de asemenea.

Sursa: AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...