1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

BT Asset Management a lansat un fond de investiţii denominat în euro

Societatea de administrare a investiţiilor BT Asset Management, parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, a lansat un fond deschis de investiţii, denominat în euro, destinat persoanelor fizice şi juridice, informează un comunicat al companiei remis marţi AGERPRES.

11 mar, 2014 | Agerpres

Potrivit administratorului fondului, BT Euro Obligaţiuni este o alternativă la economisirea tradiţională în lei, în condiţii de randament atractiv şi flexibilitate. Clienţii pot realiza, prin intermediul acestui produs, investiţii în instrumente financiare cu venit fix - depozite, obligaţiuni sau titluri de stat - şi beneficiază de costuri de administrare scăzute, respectiv de lichiditate ridicată.

Cei care optează pentru BT Euro Obligaţiuni pot utiliza produsul atât pe termen lung, cât şi pentru investiţii şi retrageri periodice, produsul permite economisiri cu capitalizarea zilnică a câştigurilor acumulate, iar BT Asset Management estimează că acest nou produs va încuraja utilizarea fondurilor de investiţii în rândul celor cu economii în euro, precum şi creşterea activelor în administrare.

BT Asset Management este pe locul 5 în topul administratorilor de active din România. Fondurile administrate sunt distribuite prin intermediul reţelei Băncii Transilvania, care cuprinde aproape 550 de locaţii. În prezent, peste 15.000 de clienţi ai BT Asset Management beneficiază de servicii de administrare a activelor, prin cinci fonduri deschise de investiţii.

Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România /AAF/ a publicat marţi date privind piaţa locală a fondurilor de investiţii, conform cărora subscrierile nete (diferenţa între subscrieri şi răscumpărări) în fondurile deschise de investiţii au totalizat 74 milioane de euro în februarie.

AAF centralizează date pentru 66 de fonduri deschise locale şi 56 străine. Activele nete ale fondurilor locale au crescut în februarie cu 3,1% şi au depăşit 3,1 miliarde euro. Numărul de investitori în fondurile deschise locale era la finalul lunii februarie de 279.796 persoane.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO