BTC se prăbușește din nou? Care sunt previziunile pentru viitorul criptomonedei? (P)

Chiar dacă prețul Bitcoin a crescut paradoxal în ultima vreme, luna ianuarie a venit cu o diminuare de 2,88% a valorii criptomonedei. Pe rețele sociale continuă să bântuie zvonuri despre o creștere explozivă a prețului Bitcoin - prognozele reale însă nu sunt la fel de euforice.
Ion Dobreanu - mar, 13 feb. 2024, 13:59
BTC se prăbușește din nou? Care sunt previziunile pentru viitorul criptomonedei? (P)

La 10 ianuarie 2024, SEC a luat decizia de a aproba 11 ETF-uri Bitcoin spot, ceea ce a stârnit speranțele investitorilor la un nou boom al prețului, însă așteptările acestora nu au fost adeverite.

Cumpără Bitcoin Minetrix

Efectul aprobării Bitcoin ETF spot

Se pare că, da, efectul aprobării ETF-urilor Bitcoin a fost deja „prezis” de piață, așa cum a prevăzut în octombrie David Duong, șeful departamentului de cercetare instituțională de la Coinbase.

La momentul scrierii articolului, prețul Bitcoin este de 42.958 dolari. Un preț determinat de elementele pieței, anunțurile false și efectele acestora. Mai ales, din motiv ce prețul activului cripto a scăzut cu 200 de dolari în urma unui atac de piratare asupra contului X al unui angajat SEC.

Cu toate acestea, potrivit unui analist de la Glassnode, tocmai am asistat la o creștere semnificativă a prețului până la 42.000 de dolari, ceea ce a asigurat o lichiditate semnificativă pentru valoarea pe termen lung a monedei. Această mișcare este considerată neutră și nu este determinată de impulsuri puternice de creștere sau de scădere.

În prezent, piața vizează deficitul de lichiditate observat în jurul valorii de 42.000 de dolari. Acest deficit acționează ca un magnet pentru prețuri, împingându-le să umple acest gol. Un eveniment care este adesea asociat cu o creștere a volatilității.

Mișcările recente ale prețurilor confirmă această ipoteză, deoarece Bitcoin încearcă să compenseze această lipsă de lichiditate. În această perioadă, s-au înregistrat lichidări în valoare de aproximativ 659 de milioane de dolari, ceea ce subliniază nivelul ridicat de activitate de pe piață.

Moment decisiv pentru evoluția Bitcoin

Dacă tendința ascendentă devine mai clară și dacă este amplificată de știri pozitive sau de un sentiment optimist al pieței, acest lucru ar putea duce la o reacție în lanț de lichidări de poziții scurte. În acest context, se preconizează că aceste evenimente ar putea declanșa lichidări pe termen scurt de aproximativ 1 miliard de dolari, oferind un impuls semnificativ de creștere a pieței.

Din punct de vedere tehnic, graficul arată că Bitcoin testează nivelul de rezistență de 42.300 de dolari. Dacă acest prag este depășit, următorul nivel major de rezistență va fi probabil în jurul valorii de 43.300 de dolari, nivelul corespunzător creșterii recente.

Dacă prețul criptomonedei va continua să crească și va depăși rezistența de la 43.300 de dolari, am putea intra într-o perioadă de creștere semnificativă, putând viza zona de 47.000 de dolari și, eventual, zona de 50.000 de dolari, unde, probabil, va fi întâlnit un alt nivel de rezistență.

Pe de altă parte, dacă Bitcoin nu reușește să mențină acest impuls, ar putea fi forțat să testeze din nou nivelul de suport de 38.500 de dolari. Sau chiar să îl depășească în cele mai pesimiste scenarii. Trebuie să rămânem vigilenți, deoarece prețul criptomonedei pare să se afle într-un moment decisiv pentru viitorul său apropiat.

Ratele FED rămân la același nivel ceea ce îndreaptă atenția investitorilor spre alternative precum Bitcoin Minetrix

Un factor exogen, chiar și unul cu un impact mai mic decât decizia SEC din 10 ianuarie, ar putea înclina balanța într-o parte sau alta. Chiar și unul asemănător anunțului făcut de președintele Rezervei Federale la 31 ianuarie.

Deși nimeni nu se aștepta la o reducere a dobânzii, Jerome Powell a anunțat că nici în luna martie nu va fi vorba de una. Reamintim că acestea au fost majorate ca urmare a inflației provocate de războiul din Ucraina.

Așadar, nu va exista un aflux de lichidități care să susțină prețul BTC. În fața acestei perspective sumbre, investitorii caută cele mai bune oportunități alternative, cum ar fi Bitcoin Minetrix. BTCMTX, token-ul nativ al proiectului, poate fi achiziționa la preț de 0,0132 dolari, pâna la următoarea etapă a pre-vânzării.

Tokenul poate fi achiziționat folosind ETH, USDT, BNB, MATIC un card bancar. Proiectul a strâns deja peste 10 milioane de dolari, demonstrând un interes puternic din partea investitorilor.

Scopul proiectului este simplu: să facă posibilă extragerea de Bitcoin pentru cât mai mulți oameni. Acest lucru nu se întâmplă în prezent, având în vedere costurile ridicate implicate și necesitatea unor echipamente puternice. Toate acestea pentru un randament care este departe de a fi garantat. O adevărată cursă cu obstacole.

Bitcoin Minetrix folosește cloud computing pentru a permite oricui să mineze Bitcoin în cloud. Proiectul oferă, de asemenea, opțiuni de miză și posibilitatea de a câștiga recompense sub formă de credite de minerit în cloud.

Cumpără Bitcoin Minetrix

Te-ar mai putea interesa și
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei americane, a anunțat introducea opțiunii de autonomie extinsă pentru e-Transit....
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Oficialii producătorului chinez Xpeng au declarat la expoziția auto de la Beijing că iau în calcul o investiție într-o ...
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat crescut cu 21,8%, în martie 2024, comparativ cu luna precedentă, la 389,9 milioane ...
Roşeanu, despre cele 62 de trenuri contractate de la producătorul polonez PESA: Suntem în aşteptarea motivaţiei Curţii;este prematur să ne pronunţăm despre anulări sau neanulări
Roşeanu, despre cele 62 de trenuri contractate de la producătorul polonez PESA: Suntem în aşteptarea motivaţiei Curţii;este ...
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) aşteaptă motivarea Curţii de Apel în privinţa admiterii contestaţiei depuse ...