Bucureștiul, iluminat eco de Sărbători cu peste 2,5 milioane de beculeţe

Bucureştiul va fi iluminat festiv cu peste 2,5 milioane de beculeţe ecologice, începând din 4 decembrie, iar mai multe clădiri importante din Capitală vor fi "împodobite" de holograme cu tematica sărbătorilor de iarnă.
Economica.net - joi, 17 nov. 2011, 14:39

Primăria Capitalei, cu ajutorul Luxten, care oferă gratuit sistemele de iluminat, va crea pentru bucureşteni şi nu numai o atmosferă feerică, cu ajutorul a milioane de beculeţe care vor împodobi străzile şi bulevardele Bucureştiului, informează Mediafax.

La fel ca în marile capitale europene, Bucureştiul va fi decorat exclusiv cu beculeţe de tip LED, care, deşi mai spectaculoase decât cele clasice, consumă de zece ori ori mai puţin.

Astfel, bucureştenii se vor bucura de aspectul inedit pe care îl vor îmbrăca Academia de Studii Economice, sediul vechi al Primăriei Capitalei din Bulevardul Regina Elisabeta, Cercul Militar Naţional, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, dar şi locuri reprezentative precum Piaţa Roma, situată la intrarea în Centrul Istoric.

Proiecţiile de tip hologramă au costuri mult mai reduse comparativ cu sistemul clasic de iluminat ornamental şi au marele avantaj că nu necesită intervenţii pe suprafeţele clădirilor, reprezentând una dintre puţinele practici de iluminat agreate pentru clădirile cu valoare istorică. Proiecţiile reprezintă singura soluţie prin care se evită intervenţiile de montare a instalaţiilor, uneori agresive, la nivelul faţadei construcţiilor.

În total vor fi 2.607.832 de beculeţe care vor ilumina trasee de 21,3 kilometri. Este vorba de Podul Mihai Vodă (Piata Naţiunile Unite), Piaţa Operei, Piaţa Constituţiei, intrările în Centrul Istoric dinspre I.C. Brătianu, Piaţa George Enescu, Tineretului, Şos Bucureşti-Ploieşti, Calea Dorobanţi, Piaţa Presei Libere, Piaţa Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Kiseleff, Constantin Prezan, Aviatorilor, Calea Victoriei, Piaţa Victoriei, Dacia, Regina Elisabeta, Lascăr Catargiu, Piaţa Romană, Piaţa Universităţii, Bd. Unirii, Piaţa Unirii, Magheru, Bălcescu.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Nivelul de educaţie al părinţilor influenţează semnificativ riscul de sărăcie al adulţilor din România
Nivelul de educaţie al părinţilor influenţează semnificativ riscul de sărăcie al adulţilor din România
România este pe primul loc în Uniunea Europeană la ponderea persoanelor adulte aflate în risc de sărăcie ale căror ...
România – cea mai scăzută creştere economică din UE în trimestrul al treilea
România – cea mai scăzută creştere economică din UE în trimestrul al treilea
Produsul Intern Brut al zonei euro a înregistrat o creştere de 2,2% în trimestrul al treilea al acestui an, comparativ ...
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că la şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare nu s-a discutat despre o ...