Bugetele SRI, SIE, SPP, STS pe 2016, adoptate în comisiile pentru buget ale Parlamentului

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului au adoptat, sâmbătă, în unanimitate, bugetele pe anul viitor ale Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Protecţie şi Pază, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi pe cel al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, în forma propusă de iniţiatori.
Economica.net - sâm, 12 dec. 2015, 10:24
Bugetele SRI, SIE, SPP, STS pe 2016, adoptate în comisiile pentru buget ale Parlamentului

Bugetul alocat SRI pentru anul viitor este de 1.850.905 mii lei, mai mare cu 19% faţă de 2015.

Adjunctul directorului SRI, generalul George Viorel Voinescu, a afirmat, la dezbaterile din Comisiile reunite pentru buget, că în fundamentarea solicitărilor bugetului pe 2016 s-a avut în vedere necesitatea ca serviciul să îşi îndeplinească la parametri optimi misiunile specifice, preocuparea principală vizând gestionarea preventivă şi anticipativă a riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii naţionale.

El a punctat că SRI ar putea solicita suplimentări de fonduri cu ocazia rectificărilor sau atunci când se vor demara noi proiecte din fonduri europene.

SIE are alocat pentru anul viitor un buget de 272.510 mii lei, înregistrând o creştere de 6,46% faţă de 2015, când a fost de 255.968 mii lei.

Adjunctul directorului SIE, generalul Cătălin Sarcă, a afirmat sâmbătă că bugetul asigură serviciului la acest moment nevoile pe anul 2016.

Serviciul de Protecţie şi Pază are alocată suma de 163.825 mii lei pentru anul viitor, în scădere cu 3,07% faţă de anul 2015.

Potrivit directorului economic al instituţiei, generalul Ioan Costea, bugetul pe 2016 va asigura protecţia demnitarilor români şi străini pe teritoriul ţării, mentenanţa tehnicii auto, a armamentului, echipamentelor, plata drepturilor băneşti oferite personalului, înlocuirea autoturismelor destinate demnitarilor români şi străini.

Bugetul alocat pentru STS pe anul viitor este de 274.289 mii lei, în scădere cu 37,13% faţă de anul 2015.

Directorul STS, Marcel Opriş, le-a spus parlamentarilor că se văd o dată pe an pentru repartiţia banilor. În replică, preşedintele Comisiei pentru buget din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan, a precizat, în glumă, că se văd ‘o singură dată, dar în schimb se aud mult mai des’.

Potrivit lui Opriş, bugetul STS cuprinde toate cheltuielile necesare estimate pentru desfăşurarea celor două tururi de alegeri din 2016.

Comisiile reunite pentru buget au aprobat sâmbătă şi bugetul Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, care are alocată suma de 15.788 mii lei, mai mare cu 31,84% faţă de anul 2015.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Compania germană STADA investește peste 48 de milioane de euro într-o fabrică de medicamente la Turda, cu ajutor de la stat
Compania germană STADA investește peste 48 de milioane de euro într-o fabrică de medicamente la Turda, cu ajutor de la ...
STADA România, subsidiara din România a grupului STADA Arzneimittel AG, anunță o investiție de 48,3 mil euro într-o ...
OUG pentru reintroducerea şomajului tehnic. Va fi acordat până la 31 martie 2022, în situaţia suspendării temporare a contractului individual de muncă, din iniţiativa angajatorului, pe perioada stării de alertă
OUG pentru reintroducerea şomajului tehnic. Va fi acordat până la 31 martie 2022, în situaţia suspendării temporare ...
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că va fi adoptată o Ordonanţă de Urgenţă privind ...
Sindicatele din învăţământ: Dacă Guvernul rămâne impasibil, ne îndreptăm spre grevă generală
Sindicatele din învăţământ: Dacă Guvernul rămâne impasibil, ne îndreptăm spre grevă generală
Învăţământul preuniversitar se îndreaptă către o grevă generală, în cazul în care Guvernul va continua să ignore ...