1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

News

Bursa a crescut cu 1,2% în prima parte a şedinţei, în linie cu pieţele externe

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 1,24% în prima jumătate a şedinţei, într-o piaţă în care investitorii au luat deciziile de tranzacţionare în funcţie de evoluţia burselor externe, iar acţiunile Fondului Proprietatea au asigurat din nou jumătate din lichiditate.

11 iun, 2012 | Mediafax

Piaţa locală a fost pe verde încă din primele minute de tranzacţionare, corelată cu bursele internaţionale care au fost susţinute de optimismul investitorilor după ce Spania a obţinut în week-end un ajutor pentru bănci de până la 100 miliarde euro.

Principalii indici au înregistrat creşteri cuprinse între 1,1% şi 2% în primele minute, însă lichiditatea a continuat să fie asigurată doar de câteva acţiuni.

La ora 13:18, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, avansa cu 1,41%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,98% peste închiderea de vineri.

Totodată, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), era în creştere cu 2,37%.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a urcat cu 1,75%. Indicele reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 11 milioane lei (2,4 milioane euro), valoare de două ori mai mare faţă de rulajul din perioada similară a şedinţei precedente, de 5,6 milioane lei (1,2 milioane euro).

Acţiunile Fondului Proprietatea şi Azomureş (AZO) au fost cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 5,2 milioane lei şi, respectiv, 1,4 milioane lei. Preţul titlurilor FP a crescut cu 1,88%, la 0,488 lei, iar acţiunile Azomureş au stagnat la 2,188 lei.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 1,9%, iar piaţa de la Madrid avansa cu 2,6%, după ce Spania a cerut finanţare externă de 100 miliarde euro pentru stabilizarea sectorului bancar. Creşterile ar putea fi limitate de temerile privind alegerile de duminică din Grecia, care ar putea tranşa disputa internă dacă statul elen rămâne sau nu în zona euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO