Bursa a crescut nesemnificativ în prima parte a şedinţei, pe un rulaj de numai 1,9 milioane lei

Bursa de la Bucureşti a crescut nesemnificativ, cu 0,1%, în prima parte a şedinţei, într-o piaţă în care majoritatea investitorilor au continuat să adopte poziţii de aşteptare, astfel că lichiditatea abia a ajuns la 1,9 milioane lei (433.000 de euro).
Economica.net - joi, 04 oct. 2012, 10:59
Bursa a crescut nesemnificativ în prima parte a şedinţei, pe un rulaj de numai 1,9 milioane lei

Piaţa a revenit pe verde încă din primele minute, după ce miercuri a scăzut cu 0,8%. Deşi, ulterior, bursele vest-europene au trecut pe scădere, bursa locală a rămas pe verde.

Astfel, la ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu 0,44%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,15% peste nivelul de miercuri. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP).

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a avansat cu 0,27%, în timp ce indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, a scăzut cu 0,35%.

Totodată, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a coborât cu 0,41%.

Acţiunile Oltchim (OLT) au debutat în scădere cu aproape 13%, continuând să coboare accelerat după ce miercuri au căzut cu 15% în urma eşecului privatizării companiei.

După primele zece minute ale şedinţei de joi, cotaţiile au revenit uşor spre nivelul de miercuri, iar în cadrul unor tranzacţii au trecut chiar pe creştere uşoară. La mijlocul şedinţei, aceste titluri erau în scădere cu 2,44%, fiind cotate la 0,54 lei. Aceste acţiuni înregistrau al cincilea rulaj din piaţă, de 219.000 de lei.

Titlurile Fondului Proprietatea au continuat să fie cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 313.000 de lei, iar preţul a stagnat la 0,5275 lei.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în scădere cu până la 0,3%, investitorii aşteptând anunţarea deciziilor de politică monetară ale Băncii Angliei şi Băncii Centrale Europene.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi transferă activitățile sub cupola unui holding. Au adus în țară 29,7 milioane de euro
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi ...
Grupul elvețian Ameropa, cu activități în tradingul de cereale și producție de îngrășăminte pentru agricultură, ...
Volta Trucks, producător de camioane electrice, va livra 1.500 de vehicule către DB Schenker
Volta Trucks, producător de camioane electrice, va livra 1.500 de vehicule către DB Schenker
Divizia logistică a Deutsche Bahn va comanda aproape 1.500 de camioane electrice de la startup-ul suedez Volta Trucks.
România, în top 3 țări care au produs cele mai valoroase startup-uri din Europa Centrală şi de Est. Ce companii vor fi noii unicorni?
România, în top 3 țări care au produs cele mai valoroase startup-uri din Europa Centrală şi de Est. Ce companii vor ...
Ecosistemul de startup-uri din Europa Centrală și de Est a crescut în mod constant, afacere cu afacere, unicorn cu unicorn, ...