Bursa a crescut uşor în prima parte a şedinţei, pe un rulaj salvat de acţiunile FP şi BRD

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 0,22% în prima parte a şedinţei, într-o piaţă unde cei mai mulţi investitori au rămas pe poziţii de aşteptare, astfel că rulajul abia a ajuns la 4,5 milioane lei, fiind susţinut în principal de tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea (FP) şi BRD (BRD).
Economica.net - mie, 02 oct. 2013, 11:38
Bursa a crescut uşor în prima parte a şedinţei, pe un rulaj salvat de acţiunile FP şi BRD

Piaţa a deschis ziua în creştere cu 0,2%, iar până la mijlocul şedinţei a fluctuat foarte uşor, trecând chiar pe scădere nesemnifcativă în jurul orei 12:00. Volumele de tranzacţionare au fost reduse în cazul celor mai multe acţiuni, transferuri de peste 100.000 de lei fiind înregistrate de titluri emise de doar 7 din cele 80 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea acţiunilor internaţionale.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,21% în prima parte a şedinţei, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au dus indicele BET-NG cu 0,2% peste nivelul de marţi.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a avansat cu 0,24%.

La ora 13:00, indicele extins BET-XT era în creştere nesemnificativă, cu 0,15%, iar indicele extins BET-BK se plasa cu 0,27% peste închiderea şedinţei precedente.
Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP), iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 4,5 milioane lei (1 milion de euro), mai puţin de jumătate din suma înregistrată în prima parte a şedinţei de marţi, de 9,8 milioane lei (2,2 milioane euro). Aproape două treimi din rulajul de miercuri a fost asigurat de transferuri cu acţiunile Fondului Proprietatea (1,2 milioane lei) şi BRD (1 milion de lei).

Titlurile Fondului Proprietatea au crescut cu 0,46%, la 0,769 lei, iar acţiunile băncii au avansat cu 0,56%, la 8,95 lei.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în scădere cu până la 0,8%. Pieţele au fost pe roşu încă de la deschidere, investitorii evaluând impactul economic al suspendării parţiale a activităţii guvernului SUA, unde divergenţele din Congres împiedică aprobarea unui buget.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
SUA avertizează că Rusia ar putea ataca în orice moment Ucraina
SUA avertizează că Rusia ar putea ataca în orice moment Ucraina
Rusia ar putea lansa un atac în orice moment asupra Ucraina, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen ...
Câciu: Guvernul își menține angajamentul pentru revenirea în limitele Pactului de Stabilitate şi Creştere în 2024
Câciu: Guvernul își menține angajamentul pentru revenirea în limitele Pactului de Stabilitate şi Creştere în 2024
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, s-a întâlnit, marţi, la Bruxelles, cu comisarul UE pentru Economie, Paolo Gentiloni, ...
Furnizorii de electricitate și gaze resping acuzațiile că ar fi implicați în practici comerciale incorecte și dau vina pe stat pentru problemele de facturare
Furnizorii de electricitate și gaze resping acuzațiile că ar fi implicați în practici comerciale incorecte și dau vina ...
Asociaţia Furnizorilor de Energie din România (AFEER), o organizaţie cu 34 de membri, furnizori şi traderi licenţiaţi ...