Bursa a crescut uşor la deschiderea şedinţei, în linie cu bursele europene

Bursa de la Bucureşti a crescut uşor, cu 0,52%, la deschiderea şedinţei de joi, în linie cu bursele europene, după ce preşedintele Rezervei Federale a SUA, Ben Bernanke, a declarat că economia americană va avea nevoie în continuare de stimuli.
Economica.net - joi, 11 iul. 2013, 08:26
Bursa a crescut uşor la deschiderea şedinţei, în linie cu bursele europene

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,62%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a avansat cu 0,38%.

Totodată, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, s-a plasat cu 0,19% peste nivelul de miercuri.

Indicele extins BET-XT a crescut cu 0,54%, în timp ce indicele extins BET-BK a urcat cu 0,52%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP), iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 2,14 milioane lei (483.000 euro), cele mai transferate fiind titlurile SIF Banat-Crişana (993.000 lei) şi SIF Oltenia (705.000 lei)

Bursele europene au deschis joi în urcare, după ce Rezerva Federală a publicat miercuri minuta şedinţei de politică monetară din iunie, care a arătat că oficialii băncii centrale doresc să vadă semnale mai clare privind revigorarea pieţei forţei de muncă înainte de a începe să reducă programul de stimulare monetară a economiei.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...