1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

News

Bursa a crescut uşor la deschiderea şedinţei, pe un rulaj salvat de acţiunile Transgaz

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 0,17% la deschiderea şedinţei de vineri, într-o piaţă unde tranzacţiile cu acţiunile Transgaz (TGN) erau cele mai lichidere, acoperind o treime din rulajul total.

01 noi, 2013 | Mediafax

După prima oră de tranzacţionare, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, consemna variţaii nesemnificative, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a fost în creştere cu 0,5%.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a avansat cu 1%.

Indicele BET-XT a crescut cu 0,3%, în timp ce indicele BET-BK a urcat cu 0,33%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste, SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii de la BVB au tranzacţionat în total acţiuni de 4,1milioane lei (925.000 de euro), iar o treime din lichiditatea de vineri a fost asigurată de transferuri cu titlurile Transgaz(1,47 milioane de lei).

Cel mai recent schimb cu acţiunile Transgaz a fost realizat la 182,5 lei, foarte aproape de referinţă.

Bursele europene au deschis vineri fără variaţii semnificative, investitorii aşteptând un raport privind producţia industriei prelucrătoare din SUA în octombrie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO