1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

News

Bursa a crescut uşor la începutul zilei. Acţiunile Transgaz au urcat cu 3,77%

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 0,29% la începutul şedinţei, iar acţiunile Transgaz (TGN) au revenit pe plus, urcând cu 3,77%, după corecţia de peste 6,56%% înregistrată în ultima săptămână, ca urmare a anunţului FP privind intenţia de a vinde din acţiunile companiei.

12 dec, 2013 | Mediafax

Fondul Proprietatea (FP) a vândut, printr-un plasament privat, tot pachetul de acţiuni deţinute la Transgaz (TGN), pentru 303,51 milioane lei (68,2 milioane euro). Titlurile, reprezentând 14,98% din capitalul transportatorului de gaze, au fost cedate la un preţ de 172 lei, cu 3,3% mai jos faţă de închiderea de miercuri.

Fondul a anunţat iniţial că scoate la vânzare un pachet de 10% din acţiunile Transgaz, cu menţiunea că îşi rezervă dreptul de a creşte sau scădea volumul vânzării sau de a nu mai realiza vânzarea.

Acţiunile FP erau cele mai tranzacţionate, la începutul zilei, cu un urlaj de 1,65 milioane lei. Titlurile se tranzacţionau la un preţ de 0,832 lei, în scădere cu 0,36% faţă de referinţă.

În schimb, acţiunile Transgaz urcau cu 3,77%, la 184,6 lei, pe un rulaj de 822.000 lei.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,26% în prima jumătate de oră a şedinţei, în timp ce titlurile companiilor din sectorul energetic au plasat indicele BET-NG cu 1,33% peste închiderea de miercuri.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri şi al acţiunilor Fondului Proprietatea (FP), a stagnat.

Cei doi indici extinşi ai Bursei, BET-XT şi BET-BK, au înregistrat, de asemenea, variaţii reduse.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde primele 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Jucătorii au tranzacţionat acţiuni de 3,22 milioane lei (724.000 euro).

Acţiunile europene au deschis în scădere joi, pentru a treia şedinţă consecutiv, înainte ca SUA să anunţe date privind vânzările de retail, pe care investitorii le vor urmări pentru indicii dacă Rezerva Federală americană (Fed) va reduce săptămâna următoare un program de achiziţii de obligaţiuni.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO