Bursa a crescut uşor, pe un rulaj salvat de acţiuni FP, Erste şi un deal cu titluri OMV Petrom

Bursa de la Bucureşti a crescut uşor în prima parte a şedinţei de marţi, într-o piaţă unde rulajele au continuat să fie reduse în cazul celor mai multe acţiuni, iar lichiditatea a fost salvată de transferuri cu titlurile Fondului Proprietatea (FP), Erste (EBS) şi un deal cu acţiuni OMV Petrom (SNP).
Economica.net - mar, 06 aug. 2013, 11:04
Bursa a crescut uşor, pe un rulaj salvat de acţiuni FP, Erste şi un deal cu titluri OMV Petrom

Piaţa a deschis ziua în scădere cu 0,32%, dar după prima jumătate de oră a revenit pe verde, iar la mijlocul şedinţei indicele general al Bursei, BET-C, era în creştere cu 0,22%. În prima parte a zilei rulaje de peste 20.000 de lei au înregistrat acţiuni emise de doar 15 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale.

La ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a fost în creştere cu 0,13%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a fost în stagnare.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a avansat cu 0,29%.

În acelaşi timp, indicele extins BET-XT a crescut nesemnificativ, cu 0,11%, în timp ce indicele extins BET-BK a urcat cu 0,33%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste, SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 11,6 milioane lei (2,6 milioane euro), sumă de aproape patru ori mai mare decât rulajul din prima parte a şedinţei precedente, de 3,1 milioane lei (711.000 de euro). Aproape trei sferturi din lichiditatea pieţei au fost asigurate de transferuri cu acţiunile Fondului Proprietatea (3,2 milioane lei) şi Erste (2,9 milioane lei) şi un deal cu titluri OMV Petrom (2,1 milioane lei).

Titlurile Fondului Proprietatea au crescut cu 0,6%, la 0,666 lei, iar acţiunile Erste au urmat evoluţia de la Viena şi au avansat cu 0,71%, la 106,25 lei.

Pe segmentul destinat obligaţiunilor a fost transferat un pachet de titluri emise de UniCredit Ţiriac, pentru 10,3 milioane lei (2,3 milioane euro).

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele de la Paris şi Frankfurt erau în creştere cu până la 0,2%, iar piaţa de la Londra era în stagnare. Îna celaşi timp, majoritatea pieţelor din Europa Centrală şi de Est erau în scădere cu până la 1,4%.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi transferă activitățile sub cupola unui holding. Au adus în țară 29,7 milioane de euro
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi ...
Grupul elvețian Ameropa, cu activități în tradingul de cereale și producție de îngrășăminte pentru agricultură, ...
Volta Trucks, producător de camioane electrice, va livra 1.500 de vehicule către DB Schenker
Volta Trucks, producător de camioane electrice, va livra 1.500 de vehicule către DB Schenker
Divizia logistică a Deutsche Bahn va comanda aproape 1.500 de camioane electrice de la startup-ul suedez Volta Trucks.
România, în top 3 țări care au produs cele mai valoroase startup-uri din Europa Centrală şi de Est. Ce companii vor fi noii unicorni?
România, în top 3 țări care au produs cele mai valoroase startup-uri din Europa Centrală şi de Est. Ce companii vor ...
Ecosistemul de startup-uri din Europa Centrală și de Est a crescut în mod constant, afacere cu afacere, unicorn cu unicorn, ...