1EUR = 4.7287 RON | Bucureşti 31 º

News

Bursa a crescut uşor, pe un rulaj susţinut în principal de acţiunile Fondului Proprietatea

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 0,28%, într-o piaţă unde volumele de tranzacţionare au continuat să fie reduse în cazul celor mai multe acţiuni, iar peste două treimi din lichiditate a fost asigurată de transferuri cu titlurile Fondului Proprietatea (FP).

15 iul, 2013 | Mediafax

Piaţa a scăzut foarte uşor la deschiderea şedinţei, după şapte şedinţe consecutive în care a urcat cu peste 3%. După ora 11:00, piaţa s-a întors pe verde, însă cei mai mulţi investitori au continuat să nu intre la tranzacţionare.

La ora 13:00, tranzacţii de peste 20.000 de lei erau înregistrate de acţiuni emise de doar 10 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale.

Tranzacţiile au cumulat doar de 7,6 milioane lei (1,7 milioane euro), valoare de trei ori sub rulajul din prima parte a şedinţei precedente, de 22,6 milioane lei (5,1 milioane euro).

Mai mult de două treimi din lichiditatea pieţei a fost asigurată de transferuri cu acţiunile Fondulului Proprietatea (5,2 milioane lei, din care un deal de 1,9 milioane lei). Titlurile FP au crescut cu 0,7% în prima parte a şedinţei şi au ajuns la preţul de 0,645 lei.

Rulajul din prima parte a zilei de vineri a fost dominat de deal-uri cu acţiuni BRD, Fondul Proprietatea, OMV Petrom, Banca Transilvania şi Transgaz, în valoare cumulată de 15,2 milioane lei.

La mijlocul şedinţei de luni, La ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a fost în creştere cu 0,28%, în timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, s-a situat cu 0,12% peste şedinţa precedentă.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, care reflectă evoluţia acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), s-a plasat cu 0,41% peste nivelul de vineri.

Indicele extins BET-XT a avansat cu 0,28%, iar indicele extins BET-BK a crescut cu 0,34%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, inclusiv SIF-urile şi FP, dar şi acţiunile băncii austriece Erste.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 0,5%. Pieţele au fost pe verde încă de la deschidere, după ce datele privind creşterea economică a Chinei în trimestrul al doilea s-au încadrat în proiecţiile analiştilor.    

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO