Bursa a deschis în creştere uşoară. Acţiunile OMV Petrom erau cele mai tranzacţionate

Bursa de la Bucureşti a deschis în creştere uşoară, cu 0,18%, într-o piaţă cu lichiditate modestă şi susţinută în proporţie de 38% de transferurile cu acţiunile OMV Petrom (SNP), în sumă de 1,29 milioane lei.
Economica.net - vin, 15 nov. 2013, 10:05
Bursa a deschis în creştere uşoară. Acţiunile OMV Petrom erau cele mai tranzacţionate

Cel mai recent transfer cu acţiunile companiei petroliere a fost perfectat la 0,4499 lei, cu 0,87% peste nivelul de joi.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat joi seară că a vândut acţiunile pe care le deţinea la OMV Petrom, reprezentând 1,6% din totalul titlurilor, pentru care va încasa 385,6 milioane lei (86,6 milioane euro).

Pachetul de acţiuni vândut este dublu faţă de cel scos iniţial la vânzare.

BERD a vândut acţiunile la preţul de 0,42 lei, cu 12,09% sub cotaţia de marţi, dinaintea lansării plasamentului privat, şi cu 6,9% sub ultima cotaţie de miercuri a acţiunilor OMV Petrom.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,28% în prima parte a şedinţei de vineri, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, s-a plasat cu 0,55% peste şedinţa precedentă.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri şi acţiunilor Fondului Proprietatea (FP), era în stagnare.

Indicele extins BET-XT a crescut cu 0,24%, iar indicele extins BET-BK oscila aproape de nivelul de joi.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde primele 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Rulajul pieţei, de 3,4 milioane lei, era susţinut de acţiunile OMV Petrom (1,29 milioane lei), FP (840.000 lei) şi Romgaz (511.000 lei).

Titlurile Fondului Proprietatea au scăzut cu 0,8%%, la 0,803 lei, iar cotaţia titlurilor Romgaz a coborât cu 0,15%, la 33,84 lei. La începutul şedinţei de vineri de la Bucureşti, pe bursa de la Londra acestea erau transferate la 10,34 dolari (34,22 lei).

Bursele europene au deschis vineri în urcare uşoară, investitorii aşteptând datele privind producţia industrială din SUA pentru luna octombrie.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...