Bursa a deschis în creştere uşoară. Acţiunile OMV Petrom erau cele mai tranzacţionate

Bursa de la Bucureşti a deschis în creştere uşoară, cu 0,18%, într-o piaţă cu lichiditate modestă şi susţinută în proporţie de 38% de transferurile cu acţiunile OMV Petrom (SNP), în sumă de 1,29 milioane lei.
Economica.net - vin, 15 nov. 2013, 10:05
Bursa a deschis în creştere uşoară. Acţiunile OMV Petrom erau cele mai tranzacţionate

Cel mai recent transfer cu acţiunile companiei petroliere a fost perfectat la 0,4499 lei, cu 0,87% peste nivelul de joi.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat joi seară că a vândut acţiunile pe care le deţinea la OMV Petrom, reprezentând 1,6% din totalul titlurilor, pentru care va încasa 385,6 milioane lei (86,6 milioane euro).

Pachetul de acţiuni vândut este dublu faţă de cel scos iniţial la vânzare.

BERD a vândut acţiunile la preţul de 0,42 lei, cu 12,09% sub cotaţia de marţi, dinaintea lansării plasamentului privat, şi cu 6,9% sub ultima cotaţie de miercuri a acţiunilor OMV Petrom.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,28% în prima parte a şedinţei de vineri, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, s-a plasat cu 0,55% peste şedinţa precedentă.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri şi acţiunilor Fondului Proprietatea (FP), era în stagnare.

Indicele extins BET-XT a crescut cu 0,24%, iar indicele extins BET-BK oscila aproape de nivelul de joi.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde primele 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Rulajul pieţei, de 3,4 milioane lei, era susţinut de acţiunile OMV Petrom (1,29 milioane lei), FP (840.000 lei) şi Romgaz (511.000 lei).

Titlurile Fondului Proprietatea au scăzut cu 0,8%%, la 0,803 lei, iar cotaţia titlurilor Romgaz a coborât cu 0,15%, la 33,84 lei. La începutul şedinţei de vineri de la Bucureşti, pe bursa de la Londra acestea erau transferate la 10,34 dolari (34,22 lei).

Bursele europene au deschis vineri în urcare uşoară, investitorii aşteptând datele privind producţia industrială din SUA pentru luna octombrie.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...