Bursa a deschis în creştere uşoară, însă rulajele au rămas reduse

Bursa de la Bucureşti a avansat cu 0,24% la deschiderea şedinţei, într-o piaţă apatică şi unde au fost realizate tranzacţii cu acţiuni emise de doar 14 din cele 82 de companii listate pe primele trei categorii ale BVB şi la secţiunea titlurilor internaţionale, în valoare de numai 743.000 de lei.
Economica.net - lun, 03 dec. 2012, 08:59
Bursa a deschis în creştere uşoară, însă rulajele au rămas reduse

După primele minute de tranzacţionare, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu 0,39%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,49% peste şedinţa precedentă. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP).

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a avansat cu 0,52%, iar indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a crescut cu 0,66%.

La ora 10:15, indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, era în imediata apropiere a nivelului de joi.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 743.000 de lei (165.000 de euro), valoare cu mult sub rulajul din prima jumătate a şedinţei precedente, de 7 milioane lei (1,5 milioane euro). Lichiditatea de joi a fost asigurată în proporţie de 95% de trei deal-uri cu 10,5% din acţiunile Carbochim (3,3 milioane lei), precum şi de tranzacţii cu acţiunile Fondului Proprietatea (1,7 milioane lei) şi cu titlurile OMV Petrom (1,5 milioane lei).

În şedinţa de luni, acţiunile SIF Transilvania (SIF3) şi Fondul Proprietatea au fost cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 346.000 de lei şi, respectiv, de 136.000 de lei. Aceste titluri au asigurat, astfel, aproape două treimi din rulajul pieţei.

Titlurile SIF Transilvania au avansat cu 1,64%, la 0,65 lei, iar acţiunile Fondului Proprietatea au crescut cu 0,37%, la 0,539 lei.

Bursele vest-europene au deschis şedinţa în creştere cu până la 0,2%, investitorii aşteptând publicarea unor date privind industria manufacturieră din zona euro, care vor da unele semne privind evoluţia economiei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat vineri că, în urma finalizării procesului de ...
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație – Grindeanu
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate începe pregătirea documentației pentru lansarea ...
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, inclusiv cei care se ocupă de vaccinare
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, ...
Nu doar oficialii băncilor centrale trebuie să combată inflaţia ci şi alţi decidenţi au un rol important de jucat, ...