Bursa a deschis în creştere uşoară, pe un rulaj redus

Bursa de la Bucureşti a deschis în creştere uşoară, cu 0,21%, în contrast cu bursele europene, însă jucătorii au transferat volume de acţiuni reduse, în valoare de 1,12 milioane lei .
Economica.net - mie, 02 oct. 2013, 08:14
Bursa a deschis în creştere uşoară, pe un rulaj redus

După prima jumătate de oră de tranzacţionare, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în stagnare, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se situa cu 0,11% peste nivelul de marţi.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a crescut cu 0,44%.

Indicele extins BET-XT a urcat cu 0,16% în primele minute de tranzacţionare, iar indicele extins BET-BK a avansat cu 0,23%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP), iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Acţiunile FP erau cele mai lichide titluri din piaţă, cu operaţiuni de 721.000 lei., iar cel mai recent transfer a fost realizat la un preţ de 0,77 lei, cu 0,59% peste referinţă.

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast a lansat miercuri oferta publică pentru listarea la Bursă, prin care vrea să vândă o treime din acţiuni, pentru 13 – 15 milioane euro.

Oferta este structurată pe două tranşe, investitorilor mari revenindu-le 85% din acţiuni (cu subscrieri de minim 500.000 de titluri), iar pentru micii investitori (cu subscrieri de până la 500.000 de titluri) sunt disponibile restul de 15% din acţiuni.

Investitorii mari vor putea subscrie la preţuri cuprinse între 3,52 lei/acţiune şi 4,06 lei/titlu, în timp ce micii investitori plasează ordinele doar la preţul de maxim, de 4,06 lei/acţiune.

Operaţiunea se va încheia cu succes dacă sunt vândute minim 70% din acţiunile vizate.

Bursele europene au deschis miercuri în scădere, investitorii evaluând impactul economic al suspendării parţiale a activităţii guvernului SUA, unde divergenţele din Congres împiedică aprobarea unui buget.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
SUA avertizează că Rusia ar putea ataca în orice moment Ucraina
SUA avertizează că Rusia ar putea ataca în orice moment Ucraina
Rusia ar putea lansa un atac în orice moment asupra Ucraina, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen ...
Câciu: Guvernul își menține angajamentul pentru revenirea în limitele Pactului de Stabilitate şi Creştere în 2024
Câciu: Guvernul își menține angajamentul pentru revenirea în limitele Pactului de Stabilitate şi Creştere în 2024
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, s-a întâlnit, marţi, la Bruxelles, cu comisarul UE pentru Economie, Paolo Gentiloni, ...
Furnizorii de electricitate și gaze resping acuzațiile că ar fi implicați în practici comerciale incorecte și dau vina pe stat pentru problemele de facturare
Furnizorii de electricitate și gaze resping acuzațiile că ar fi implicați în practici comerciale incorecte și dau vina ...
Asociaţia Furnizorilor de Energie din România (AFEER), o organizaţie cu 34 de membri, furnizori şi traderi licenţiaţi ...