1EUR = 4.7287 RON | Bucureşti 31 º

News

Bursa a deschis în creştere uşoară. Rulajul este susţinut de acţiunile FP

Bursa de la Bucureşti a crescut uşor, cu 0,26%, la deschiderea şedinţei de luni, într-o piaţă unde atenţia investitorilor a fost axată în special pe acţiunile Fondul Proprietatea (FP), care au acoperit peste 90% din lichiditatea totală.

09 dec, 2013 | Mediafax

În prima jumătate de oră de tranzacţionare au fost realizate operaţiuni cu acţiuni în sumă de 5,25 milioane lei, din care 4,9 milioane lei reprezentau transferurile cu titlurile FP.

Acţiunile Fondului erau tranzacţionate la 0,859 lei, cu 0,06% peste nivelul de vineri.

După prima jumătate de oră de tranzacţionare, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu 0,3%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,54% peste şedinţa de vineri.

Indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri şi al acţiunilor Fondului Proprietatea (FP), a avansat cu 0,54%.

Indicele extins BET-XT a crescut cu 0,39% în prima jumătate de oră a şedinţei de luni, iar indicele extins BET-BK s-a situat cu 0,47% peste nivelul de referinţă.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde primele 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Bursele europene au deschis luni în urcare, după o creştere peste aşteptări a exporturilor Chinei în luna noiembrie.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO