1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

News

Bursa a deschis în scădere uşoară, pe un rulaj redus

Bursa de la Bucureşti afişa o scădere uşoară, de 0,13%, la începutul tranzacţiilor de miercuri, într-o piaţă cu lichiditate redusă, de 1,7 milioane lei, şi susţinută în proporţie de 65% de transferurile cu Fondul Proprietatea (FP).

09 mai, 2012 | Mediafax

La ora 10:30, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era de asemenea în scădere cu 0,33%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, era în coborâre cu 0,11%.

În acelaşi timp, indicele BET-FI se plasa cu cu 0,29% sub nivelul de marţi. Indicele include acţiunile celor cinci SIF-uri şi titlurile Fondului Proprietatea (FP).

Astfel, indicele extins al Bursei, BET-XT, care analizează cele mai lichide 25 de acţiuni, era în scădere cu 0,3%.
Acţiunile FP au fost cele mai lichide din piaţă, cu schimburi de 1,1 milioane de lei, iar preţul a stagnat la 0,556 lei.

Principalele acţiuni europene au deschis în creştere uşoară şedinţa de miercuri, revenind de la minimul a patru luni, însă încrederea jucătorilor a rămas redusă, din cauza speculaţiilor că Grecia ar putea fi împinsă în afara zonei euro.Partidele politice elene încearcă să formeze un guvern după alegerile parlamentare de duminică, în urma cărora nu a rezultat o forţă politică suficient de puternică.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO