Bursa a deschis sesiunea indecis, pe un rulaj susţinut de acţiunile Erste Bank

Bursa de la Bucureşti evolua indecis la deschiderea sesiunii de vineri, într-o piaţă dominată de transferurile cu acţiunile Erste (EBS), care au asigurat mai mult de 57% din lichiditatea de 1,88 milioane lei.
Economica.net - vin, 25 oct. 2013, 08:24
Bursa a deschis sesiunea indecis, pe un rulaj susţinut de acţiunile Erste Bank

După primele 45 de minute de tranzacţionare, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, şi indicele extins al Bursei, BET-XT, afişau variaţii nesemnificative faţă de închiderea de joi.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, afişa un avans modest, de 0,18%, iar indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul petrolier, se situa foarte uşor sub nivelul de la finalul sesiunii precedente.

În acelaşi timp, indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), era în stagnare.

Lichiditatea de pe segmentul de acţiuni era de doar 1,88 milioane lei (423.000 de euro), iar cele mai tranzacţionate erau acţiunile Erste Bank, cu operaţiuni de 1,08 milioane lei. Cel mai recent schimb cu acţiunile băncii a fost realizat la un preţ de 108,3 lei, în creştere cu 0,28%.

Drepturile de alocare emise de Nuclearelectricaau crescut foarte uşor joi, cu 0,27%, la preţul de 11 lei. Cu aceste titluri au fost efectuate transferuri în valoare cumulată de 233.000 lei.

Drepturile Nuclearelectrica vor fi suspendate de la tranzacţonare începând de marţi, 29 octombrie, în vederea înregistrării de către Depozitarul Central a majorării de capital rezultate în urma ofertei publice. Pe 31 octombrie ar urma să se facă decontarea, iar pe 1 noiembrie să se opereze majorarea capitalului, astfel oricând dupa această dată acţiunile Nuclearelectrica ar putea intra la tranzacţionare la BVB.

Bursele europene au deschis vineri în scădere, după ce mai multe companii, printre care Kerins şi Renault, au raportat vânzări sub estimările analiştilor pentru trimestrul al treilea.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...