Bursa a deschis sesiunea indecis, pe un rulaj susţinut de acţiunile Erste Bank

Bursa de la Bucureşti evolua indecis la deschiderea sesiunii de vineri, într-o piaţă dominată de transferurile cu acţiunile Erste (EBS), care au asigurat mai mult de 57% din lichiditatea de 1,88 milioane lei.
Economica.net - vin, 25 oct. 2013, 08:24
Bursa a deschis sesiunea indecis, pe un rulaj susţinut de acţiunile Erste Bank

După primele 45 de minute de tranzacţionare, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, şi indicele extins al Bursei, BET-XT, afişau variaţii nesemnificative faţă de închiderea de joi.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, afişa un avans modest, de 0,18%, iar indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul petrolier, se situa foarte uşor sub nivelul de la finalul sesiunii precedente.

În acelaşi timp, indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), era în stagnare.

Lichiditatea de pe segmentul de acţiuni era de doar 1,88 milioane lei (423.000 de euro), iar cele mai tranzacţionate erau acţiunile Erste Bank, cu operaţiuni de 1,08 milioane lei. Cel mai recent schimb cu acţiunile băncii a fost realizat la un preţ de 108,3 lei, în creştere cu 0,28%.

Drepturile de alocare emise de Nuclearelectricaau crescut foarte uşor joi, cu 0,27%, la preţul de 11 lei. Cu aceste titluri au fost efectuate transferuri în valoare cumulată de 233.000 lei.

Drepturile Nuclearelectrica vor fi suspendate de la tranzacţonare începând de marţi, 29 octombrie, în vederea înregistrării de către Depozitarul Central a majorării de capital rezultate în urma ofertei publice. Pe 31 octombrie ar urma să se facă decontarea, iar pe 1 noiembrie să se opereze majorarea capitalului, astfel oricând dupa această dată acţiunile Nuclearelectrica ar putea intra la tranzacţionare la BVB.

Bursele europene au deschis vineri în scădere, după ce mai multe companii, printre care Kerins şi Renault, au raportat vânzări sub estimările analiştilor pentru trimestrul al treilea.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Furnizorii de electricitate avertizează că ultimele măsuri propuse de autorități pentru compensarea facturilor ar putea duce la scumpirea acestora
Furnizorii de electricitate avertizează că ultimele măsuri propuse de autorități pentru compensarea facturilor ar putea ...
Ultima formă a OUG 118/2021 votată în Senat şi aflată în dezbatere la Camera Deputaţilor, prin care se doreşte compensarea ...
Primăria Iași a semnat un acord de finanțare cu BERD în valoare de 100 de milioane de lei
Primăria Iași a semnat un acord de finanțare cu BERD în valoare de 100 de milioane de lei
Municipalitatea ieşeană va începe proiecte privind modernizarea depoului Companiei de Transport Public din zona Dacia, ...
NVIDIA prezintă noua generație în Cloud Gaming
NVIDIA prezintă noua generație în Cloud Gaming
NVIDIA a anunțat platforma de cloud gaming de ultimă generație, care livrează gaming la calitate GeForce RTX 3080 pe ...