Bursa a fluctuat nesemnificativ în prima parte a şedinţei, pe un rulaj de doar 3,1 milioane lei

Bursa de la Bucureşti a fluctuat nesemnificativ în prima parte a şedinţei, într-o piaţă unde cele mai multe acţiuni au continuat să înregistreze rulaje foarte reduse, astfel că lichiditatea abia a ajuns la 3,1 milioane lei.
Economica.net - lun, 05 aug. 2013, 10:29
Bursa a fluctuat nesemnificativ în prima parte a şedinţei, pe un rulaj de doar 3,1 milioane lei

Piaţa a stagnat în primele minute ale şedinţei, iar după ora 10:30 a crescut cu aproape 0,3% şi a rămas pe verde până la ora 12:00, când s-a întors la nivelul de vineri.

La mijlocul şedinţei, indicele general al Bursei, BET-C, se plasa cu 0,11% peste închiderea de vineri.

În acelaşi timp, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu 0,19%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu numai 0,09% peste nivelul de vineri.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a avansat nesemnificativ, cu 0,1%.

Indicele extins BET-XT a crescut cu 0,14%, în timp ce indicele extins BET-BK a urcat cu 0,28%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP), iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Fluctuaţiile foarte uşoare au venit în cadrul unor tranzacţii cu volume mici în cazul celor mai multe acţiuni. La mijlocul şedinţei, rulaje de peste 20.000 de lei înregistrau acţiuni emise de doar 11 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 3,1 milioane lei (711.000 de euro), valoare de aproape şase ori sub rulajul din prima parte a şedinţei precedente, de 17,3 milioane lei (3,9 milioane euro). Aproape două treimi din lichiditatea pieţei a fost asigurată de transferuri cu acţiunile Erste (1,2 milioane lei) şi Fondul Proprietatea (730.000 de lei).

Titlurile Erste au avansat cu 0,43%, la 105,5 lei, în timp ce acţiunile Fondului Proprietatea au crescut nesemnificativ, cu 0,08%, la 0,6595 lei.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 0,3%, în timp ce majoritatea pieţelor din Europa Centrală şi de Est erau în scădere cu până la 0,3%.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
SUA – Congresul a depăşit un prim obstacol pentru a evita un shutdown
SUA – Congresul a depăşit un prim obstacol pentru a evita un shutdown
Congresul SUA a depăşit joi un prim obstacol pentru a evita o paralizie a serviciilor federale la acest sfârşit de săptămână, ...
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 3.12.2021
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 3.12.2021
Euro începe ultima zi lucrătoare a săptămânii la 4,95 lei, pe piaţa interbancară.
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi transferă activitățile sub cupola unui holding. Au adus în țară 29,7 milioane de euro
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi ...
Grupul elvețian Ameropa, cu activități în tradingul de cereale și producție de îngrășăminte pentru agricultură, ...