Bursa a scăzut cu 0,6% în prima parte a şedinţei, pe un rulaj susţinut doar de câteva acţiuni

 Bursa a scăzut cu 0,62% în prima parte a şedinţei, într-o piaţă unde tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea (FP), SIF Transilvania (SIF3), Erste (EBS) şi două deal-uri cu titluri SIF Moldova (SIF2) au asigurat 83% din rulajul pieţei, de doar 8,6 milioane lei.
Economica.net - mar, 30 apr. 2013, 10:47
Bursa a scăzut cu 0,6% în prima parte a şedinţei, pe un rulaj susţinut doar de câteva acţiuni

Piaţa a fost pe scădere încă din primele minute, după doar două şedinţe consecutive de creştere, în care indicele general al Bursei, BET-C, a avansat cu aproape 0,9%. Cei mai mulţi investitori au continuat să adopte poziţii de aşteptare, astfel că la rulaje de peste 10.000 de lei au înregistrat doar acţiunile emise de 15 companii.

În acelaşi timp, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,68%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au plasat indicele BET-NG cu 1,15% sub închiderea de luni.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a coborât cu 0,66%.

Totodată, indicele extins BET-XT, care reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, s-a situat cu 0,69% mai jos decât la finalul zilei precedente.

Indicele extins BET-BK, al primelor 25 de titluri de la BVB, inclusiv SIF-urile, Fondul Proprietatea, precum şi acţiunile băncii austriece Erste (EBS), a scăzut cu 0,33%.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 8,6 milioane lei (aproape 2 milioane euro), sumă cu 15% sub rulajul din prima parte a şedinţei anterioare, de 10,1 milioane lei (2,3 milioane euro).

Peste 80% din lichiditate a fost susţinută de tranzacţii cu acţiunile Fondului Proprietatea (3,7 milioane lei), SIF Transilvania (1 milion de lei), Erste (948.000 de lei) şi două deal-uri cu titluri SIF Moldova (1,4 milioane lei).

Titlurile Fondului Proprietatea au scăzut 0,53%, la 0,6595 lei, şi s-au îndepărtat uşor de maximului istoric atins pe bursă în ziua listării. Cotaţia de la mijlocul şedinţei de marţi este cu 2,3% sub maximul istoric din ziua listării, când unele transferuri au fost realizate la 0,675 lei/acţiune. Cotaţia de la finalul primei şedinţe la BVB a fost de 0,6495 lei.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, marile pieţe europene, precum şi bursele din Europa Centrală şi de Est evoluau incert.

Te-ar mai putea interesa și
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru anul 2024 la evenimentul Unbox & Discover, evidențiind cele mai recente......
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur ...
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru economie pot fi uriașe
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru ...
Anul 2024 se anunță unul bun pentru destinațiile de vârf din sudul continentului, susținând economiile Spaniei, Portugaliei ...