Bursa a scăzut foarte uşor, iar acţiunile Oltchim coborau cu 14,98%

Bursa a scăzut cu 0,76%, în prima parte a şedinţei, iar acţiunile Oltchim (OLT) continuă să cadă abrupt, cu 14,98%, aproape de limita maximă de variaţie admisă pentru majoritatea titlurilor de la BVB.
Economica.net - mie, 03 oct. 2012, 10:35
Bursa a scăzut foarte uşor, iar acţiunile Oltchim coborau cu 14,98%

Preţul acţiunilor Oltchim a început să scadă accentuat însă de la deschiderea sesiunii, după opt şedinţe de suspendare. Corecţia a fost generată de eşecul privatizării combinatului.

Bursa a suspendat titlurile de la tranzacţionare pe 20 septembrie, înainte de termenul până la care OPSPI a primit oferte pentru privatizarea combinatului chimic din Râmnicu-Vâlcea.

Cel mai recent schimb cu acţiunile Oltchim a fost perfectat la un preţ de 0,5535 lei, cu 14,98% mai jos faţă de marţi, iar rulajul era de 150.000 lei.

BVB s-a decorelat de evoluţia burselor externe, care au trecut pe plus la jumătatea sesiunii, iar prudenţa investitorilor de la Bucureşti a limitat lichiditatea la 1,6 milioane lei (353.000 de euro).

La ora 13:10, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere cu 0,7%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se situa cu 0,76 mai jos faţă de nivelul de marţi. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a coborât cu 0,93%, iar indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, a scăzut cu 0,96%.

Pe de altă parte, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, era cu 0,55% mai jos faţă de marţi.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere uşoară, deşi dimineaţă au deschis în scădere, după ce premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a negat că guvernul de la Madrid ar avea planuri imediate de a cere un ajutor financiar extern, în timp ce industria serviciilor din China a avut cea mai lentă expansiune din ultimele 19 luni.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Varianta Omicron ar putea fi mai uşoară, potrivit expertului medical australian Paul Kelly
Varianta Omicron ar putea fi mai uşoară, potrivit expertului medical australian Paul Kelly
Directorul medical şi principalul consultant de sănătate al guvernului australian, Paul Kelly, a declarat joi că noua ...
Marea Britanie a aprobat tratamentul anti-COVID-19 produs de GlaxoSmithKline
Marea Britanie a aprobat tratamentul anti-COVID-19 produs de GlaxoSmithKline
Agenţia de reglementare în domeniul medicamentelor din Marea Britanie (MHRA) a anunţat joi autorizarea tratamentului împotriva ...
Altex termină anul cu 7 magazine noi și planuri pentru alte cel puțin 10 în 2022. Au inaugurat al treilea magazin din Ploiești
Altex termină anul cu 7 magazine noi și planuri pentru alte cel puțin 10 în 2022. Au inaugurat al treilea magazin din ...
Altex, liderul pieței de electroIT, a inaugurat recent al treilea magazin din Ploiești și al șaptelea deschis anul acesta ...