1EUR = 4.7260 RON | Bucureşti 32 º

News

Bursa a scăzut uşor în primele minute de tranzacţionare, pe un rulaj foarte redus

Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 0,41% în prima jumătate de oră de tranzacţionare, într-o piaţă unde cei mai mulţi investitori au rămas pe poziţii de aşteptare, astfel că lichiditatea era de doar 850.000 de lei.

07 iun, 2013 | Mediafax

La ora 10:30, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere cu 0,28%, în timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se plasa foarte aproape de închiderea de joi.

Indicele extins BET-XT a scăzut cu 0,21%, iar indicele extins BET-BK s-a situat cu 0,35% sub nivelul şedinţei precedente.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste, SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a coborât cu 0,15%.

Acţiunile Fondul Proprietatea şi BVB au fost cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 524.000 de lei şi, respectiv, de 185.000 de lei.

Bursele vest-europene au deschis şedinţa cu creşteri reduse, după ce joi au încheiat tranzacţiile în scădere, în urma deciziei BCE de a menţine dubânda cheie la 0,5% şi absenţa unor măsuri suplimentare imediate de susţinere a economiei zonei euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO