Bursa a stagnat în prima jumătate de oră tranzacţionare, într-o piaţă cu rulaje foarte reduse

Bursa de la Bucureşti a stagnat în prima jumătate de oră de tranzacţionare de luni, într-o piaţă unde au fost realizate transferuri de numai 158.000 de lei, cu acţiuni emise de un sfert dintre companiile listate.
Economica.net - lun, 09 sept. 2013, 08:32
Bursa a stagnat în prima jumătate de oră tranzacţionare, într-o piaţă cu rulaje foarte reduse

După primele 30 de minute de transfer, majoritatea indicilor bursieri înregistrau variaţii nesemnificative.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a consemnat cea mai vizibilă variaţie, avansând cu 0,49%.

Rulajele au început să scadă încă de săptămâna trecută, cei mai mulţi investitori ţinându-şi banii pentru a subscrie acţiuni în cadrul ofertei publice pe care Nuclearelectrica a lansat-o luni pentru listarea la Bursă.

Tranzacţiile din prima jumătate de oră de tranzacţionare de luni au însumat 158.000 de lei (35.000 de euro), faţă de 920.000 de lei (206.000 de euro) în primele 40 de minute ale şedinţei de vineri.

Acţiunile Fondului Proprietatea au rămas cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 104.000 de lei, iar preţul a crescut cu 0,52%, la 0,681 lei.

Compania de stat Nuclearelectrica derulează în perioada 9 – 20 septembrie o ofertă prin care vrea să atragă fonduri nete de 272,8 – 369,3 milioane lei. Nuclearelectrica vrea să vândă 25,3 milioane de acțiuni noi, reprezentând 10% din capitalul social actual, la prețuri cuprinse între 11,2 lei/titlu și 15 lei/titlu.

Dacă toate acţiunile vor fi vândute la preţul minim cerut, iar micii investitori vor cumpăra titlurile acordate lor la discountul de 8%, oferta ar urma să fie de aproape 282 milioane lei (aproape 64 milioane euro). Dacă va fi stabilit preţul maxim, de 15 lei, şi micii investitori vor avea acelaşi discount, de 8%, oferta va depăşi 377 milioane lei (85 milioane euro).

Bursele europene au deschis şedinţa de luni fără variaţii semnificative, după cea mai bună săptămână din aprilie, investitorii aşteptând dezbaterea din Congresul Statelor Unite privind o posibilă intervenţie militară în Siria.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...