Bursa a stagnat la debutul şedinţei, pe un rulaj salvat de tranzacţii cu 2,3% din acţiunile Impact

Bursa de la Bucureşti a stagnat în prima jumătate de oră a şedinţei, într-o piaţă unde cei mai mulţi investitori au continuat să adopte poziţii de aşteptare, iar lichiditatea a fost salvată de câteva tranzacţii cu 2,33% din acţiunile dezvoltatorului imobiliar Impact (IMP).
Economica.net - mie, 16 oct. 2013, 09:17
Bursa a stagnat la debutul şedinţei, pe un rulaj salvat de tranzacţii cu 2,3% din acţiunile Impact

În prima jumătate de oră de tranzacţionare, au fost realizate operaţiuni cu emise de un sfert dintre companiile listate pe primele trei categorii ale BVB şi la secţiunea titlurilor internaţionale. Operaţiunile au însumat 1,4 milioane lei (330.000 de euro), faţă de 953.000 de lei (213.000 de euro) în perioada similară a şedinţei precedente.

Aproape trei sferturi din lichiditatea pieţei au reprezentat tranzacţii cu 2,33% din acţiunile Impact, în valoare de 1 milion de lei. Cel mai mare pachet a fost transferat la preţul de 0,22 lei/acţiune, similar celui pe care îl oferă omul de afaceri Gheorghe Iaciu în oferta de preluare pentru un pachet reprezentând aproape 61,7% din titlurile Impact.

Iaciu a cumpărat marţi direct din piaţă 0,54% din acţiunile Impact, la preţul de 0,2198 lei, şi a ajuns să deţină aproape 39% din titlurile Impact.

Oferta de preluare derulată de Iaciu se va încheia miercuri.

În prima jumătate de oră a şedinţei de miercuri, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,17%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a stagnat.

Indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri şi al acţiunilor Fondului Proprietatea (FP), a avansat nesemnificativ, cu 0,1%.

Fluctuaţii foarte uşoare au înregistrat şi cei doi indici extinşi ai BVB, BET-XT şi BET-BK, care au urcat cu 0,15% şi, respectiv, cu 0,11%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Acţiunile Fondului Proprietatea, de regulă cele mai lichide din piaţă, au consemnat un rulaj de 284.000 de lei, iar preţul a stagnat la 0,78 lei.

Bursele vest-europene au deschis în scădere şedinţa de miercuri, după ce marţi au atins cel mai ridicat nivel din aproape patru săptămâni, declinul fiind cauzat de prelungirea negocierilor din Congresul SUA pentru creşterea limitei de îndatorare a statului, care va fi atinsă joi în lipsa unei decizii.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul Ciucă a adoptat un memorandum ce privește constituirea a patru scheme de ajutor de minimis în valoare de 777 de milioane de lei
Guvernul Ciucă a adoptat un memorandum ce privește constituirea a patru scheme de ajutor de minimis în valoare de 777 ...
Guvernul a aprobat miercuri un memorandum privind încadrarea a patru scheme de ajutor de minimis în politicile economico-bugetare şi financiare ale statului....
Grupul francez Faurecia ia în calcul să vândă mai multe active, după preluarea rivalilor germani de la Hella
Grupul francez Faurecia ia în calcul să vândă mai multe active, după preluarea rivalilor germani de la Hella
Producătorul francez de componente auto Faurecia analizează posibilitatea vânzării unor active care nu au legătură ...
Câciu exclude o înghețare a pensiilor și salariilor în acest an
Câciu exclude o înghețare a pensiilor și salariilor în acest an
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, miercuri, că este "exclus" să se ia în calcul o îngheţare a pensiilor ...
Guvernul a aprobat suplimentarea structurilor din cadrul MAI cu 7.880 de posturi
Guvernul a aprobat suplimentarea structurilor din cadrul MAI cu 7.880 de posturi
Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, suplimentarea posturilor din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne ...