Bursa a stagnat la debutul şedinţei, pe un rulaj salvat de tranzacţii cu 2,3% din acţiunile Impact

Bursa de la Bucureşti a stagnat în prima jumătate de oră a şedinţei, într-o piaţă unde cei mai mulţi investitori au continuat să adopte poziţii de aşteptare, iar lichiditatea a fost salvată de câteva tranzacţii cu 2,33% din acţiunile dezvoltatorului imobiliar Impact (IMP).
Economica.net - mie, 16 oct. 2013, 09:17
Bursa a stagnat la debutul şedinţei, pe un rulaj salvat de tranzacţii cu 2,3% din acţiunile Impact

În prima jumătate de oră de tranzacţionare, au fost realizate operaţiuni cu emise de un sfert dintre companiile listate pe primele trei categorii ale BVB şi la secţiunea titlurilor internaţionale. Operaţiunile au însumat 1,4 milioane lei (330.000 de euro), faţă de 953.000 de lei (213.000 de euro) în perioada similară a şedinţei precedente.

Aproape trei sferturi din lichiditatea pieţei au reprezentat tranzacţii cu 2,33% din acţiunile Impact, în valoare de 1 milion de lei. Cel mai mare pachet a fost transferat la preţul de 0,22 lei/acţiune, similar celui pe care îl oferă omul de afaceri Gheorghe Iaciu în oferta de preluare pentru un pachet reprezentând aproape 61,7% din titlurile Impact.

Iaciu a cumpărat marţi direct din piaţă 0,54% din acţiunile Impact, la preţul de 0,2198 lei, şi a ajuns să deţină aproape 39% din titlurile Impact.

Oferta de preluare derulată de Iaciu se va încheia miercuri.

În prima jumătate de oră a şedinţei de miercuri, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,17%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a stagnat.

Indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri şi al acţiunilor Fondului Proprietatea (FP), a avansat nesemnificativ, cu 0,1%.

Fluctuaţii foarte uşoare au înregistrat şi cei doi indici extinşi ai BVB, BET-XT şi BET-BK, care au urcat cu 0,15% şi, respectiv, cu 0,11%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Acţiunile Fondului Proprietatea, de regulă cele mai lichide din piaţă, au consemnat un rulaj de 284.000 de lei, iar preţul a stagnat la 0,78 lei.

Bursele vest-europene au deschis în scădere şedinţa de miercuri, după ce marţi au atins cel mai ridicat nivel din aproape patru săptămâni, declinul fiind cauzat de prelungirea negocierilor din Congresul SUA pentru creşterea limitei de îndatorare a statului, care va fi atinsă joi în lipsa unei decizii.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...