Bursa a urmat traiectoria pieţelor externe şi a scăzut uşor

Bursa de la Bucureşti a urmat traiectoria burselor europene şi a scăzut cu 0,46% în prima parte a sesiunii, într-o piaţă susţinută de transferurile cu acţiunile Fondului Proprietatea (FP), dar şi de câteva tranzacţii deal cu acţiunile BRD, Banca Transilvania şi OMV Petrom.
Economica.net - lun, 09 dec. 2013, 12:04
Bursa a urmat traiectoria pieţelor externe şi a scăzut uşor

Piaţa a crescut foarte uşor în primele minute, însă treptat indicele compozit a început să scadă.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,55%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au dus indicele BET-NG cu 0,33% sub şedinţa de vineri.

Indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri şi al acţiunilor Fondului Proprietatea, a coborât cu 0,77%.

Indicele extins BET-XT a scăzut cu 0,5%, iar indicele extins BET-BK s-a situat cu 0,46% sub nivelul de la finalul zilei precedente.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde primele 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Jucătorii au transferat acţiuni în valoare de 44,1 milioane lei (9,9 milioane lei), iar cele mai lichide erau titlurile FP, cu operaţiuni de 12,91 milioane lei. Acţiunile Fondului au scăzut cu 1,46%, la 0,846 lei.

Rulajul total a fost ridicat şi de câteva transferuri deal cu acţiunile BRD (8,92 milioane lei), Fondul Proprietatea (8,55 milioane lei), Banca Transilvania (3,04 milioane lei) şi OMV Petrom (916.000 lei)

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...