1EUR = 4.7223 RON | Bucureşti 31 º

News

Bursa de la Bucureşti a crescut uşor la începutul zilei

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 0,39% în prima parte a şedinţei de miercuri, într-o piaţă în care acţiunile Transgaz erau cele mai tranzacţionate, după ce Fondul Proprietatea a anunţat că vrea să vândă 10% din acţiunile companiei.

11 dec, 2013 | Mediafax

Fondul Proprietatea (FP) a anunţat marţi seară că vrea să vândă, printr-un plasament privat, 10% din acţiunile Transgaz (TGN), pachet evaluat la 212,4 milioane lei (47,7 milioane euro) în funcţie cotaţia de la închiderea sesiunii precedente.

Acţiunile ar urma să fie vândute printr-un plasament privat accelerat adresat investitorilor calificaţi internaţionali şi la care "publicul larg" nu poate participa, potrivit unui anunţ transmis, marţi, de administratorul Fondului Proprietatea, compania americană Franklin Templeton.

Investitorii din România care vor să cumpere acţiuni în cadrul plasamentului trebuie să plaseze ordin pentru cel puţin 100.000 euro/investitor.

Titlurile Transgaz se transferau, în jurul orei 10:40, la un preţ de 178,5 lei, cu 0,83% mai jos faţă de marţi. Rulajul era de 630.000 lei.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,25% în prima parte a şedinţei de, iar indicele BET-NG, care reflectă evoluţia titlurilor companiilor din sectorul energetic, a coborât însă uşor, cu 0,09%.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), s-a plasat cu 0,44% peste cotaţia de marţi.

Cei doi indici extinşi ai Bursei, BET-XT şi BET-BK, au urcat cu 0,27% şi, respectiv, cu 0,08%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde primele 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 1,45 milioane lei (327.000 euro), cele mai transferate fiind titlurile Transgaz (630.000 lei) şi FP (307.000 lei).

Titlurile Fondului se tranzacţionau la un preţ de 0,8195 lei, în creştere cu 0,8%.

Acţiunile europene au deschis în scădere şedinţa de miercuri, urmând evoluţia pieţelor din Asia, în timp ce investitorii analizează impactul unui acord al politicienilor americani privind bugetul asupra perspectivelor reducerii achiziţiilor de obligaţuni derulate de Rezerva Federală a SUA (Fed).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO