1EUR = 4.7228 RON | Bucureşti 30 º

News

Bursa de la Bucureşti a scăzut uşor la începutul şedinţei

Bursa de la Bucureşti a scăzut uşor, cu 0,16%, la deschiderea şedinţei de marţi, într-o piaţă unde au fost realizate tranzacţii de 3,43 milioane lei, sumă din care peste 75% a reprezentat un transfer deal cu Fondul Proprietatea (FP).

22 oct, 2013 | Mediafax

Statul a lansat marţi oferta prin care vrea să vândă 15% din acţiunile Romgaz la preţuri între 24 şi 32 lei pe titlu, estimând să obţină între 1,38 miliarde lei (311,7 milioane euro) şi 1,85 miliarde lei (415,6 milioane euro). Oferta se va încheia pe 31 octombrie, iar acţiunile vor fi vândute atât la Bursa de la Bucureşti, cât şi prin intermediul unor certificate de depozit (GDR-uri) pe piaţa de la Londra.

După prima jumătate de oră de tranzacţionare de marţi, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, şi indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, afişau fluctuaţii nesemnificative faţă de închiderea de luni.

Indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri şi al acţiunilor Fondului Proprietatea (FP), a scăzut cu 0,15%.

Indicele BET-XT, care reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,14%, iar BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea, era în stagnare.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 3,43 milioane lei (773.000 de euro), iar peste 75% din lichiditate a fost asigurată de un transfer deal cu titlurile Fondului Proprietatea (2,6 milioane lei).

Bursele europene au deschis marţi fără variaţii semnificative, în aşteptarea datelor privind numărul angajaţilor din Statele Unite, care ar putea oferi indicii privind momentul când Rezerva Federală va reduce programul de achiziţii de obligaţiuni

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO