1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

News

Bursa de la Bucureşti a scăzut uşor la începutul zilei

Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 0,19% în prima parte a şedinţei de miercuri, într-o piaţă în care acţiunile Fondul Proprietatea (FP) erau cele mai tranzacţionate, acoperind 86% din rulajul total.

18 dec, 2013 | Mediafax

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a coborât cu 0,32% în prima parte a şedinţei, iar indicele BET-NG, care reflectă evoluţia titlurilor companiilor din sectorul energetic, a scăzut însă uşor, cu 0,08%.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), s-a plasat cu 0,12% sub cotaţia de marţi.

Indicele BET-XT a scăzut cu 0,17%, iar BET-BK era în stagnare.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde primele 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 3,03 milioane lei (678.000 euro). Titlurile Fondului se tranzacţionau la un preţ de 0,84 lei, în coborâre cu 0,83%.

Bursele europene au deschis miercuri în urcare, recuperând o parte din declinul de marţi, în timp ce investitorii aşteaptă concluziile şedinţei de politică monetară a Rezervei Federale a Statelor Unite.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO