1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

News

Bursa de la Bucureşti a trecut pe scădere la jumătatea zilei

Bursa de la Bucureşti a trecut pe scădere la jumătatea zilei, indicele compozit plasându-se cu 0,23% sub nivelul de joi, iar lichiditatea a continuat să fie sprijinită de schimburile cu acţiunile Erste Bank (EBS), care au acoperit peste 50% din total.

25 oct, 2013 | Mediafax

În jurul orei 13:10, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, şi indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), erau în stagnare.

În acelaşi timp, indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, era în scădere cu 0,76%.

Acţiunile celor cinci SIF-uri şi titlurile Fondului Proprietatea (FP) au plasat totuşi indicele BET-FI cu 0,37% peste închiderea de joi.

Indicele BET-XT, care reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, se plasa de asemenea pe plus, cu 0,16% faţă de referinţă.

Jucătorii au realizat transferuri de 6,37 milioane lei (1,43 milioane euro), iar cele mai lichide erau acţiunile Erste Bank (EBS) cu operaţiuni de 3,24 milioane lei. Cel mai recent schimb cu acţiunile băncii a fost realizat la un preţ de 108,2 lei, în creştere cu 0,19%.

Bursele europene afişau evoluţii mixte la jumătatea zilei, deşi au deschis în scădere, după ce mai multe companii, printre care Kerins şi Renault, au raportat vânzări sub estimările analiştilor pentru trimestrul al treilea.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO