1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

News

Bursa de la Bucureşti avansa cu 0,25% la jumătatea zilei

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 0,25% în prima parte a şedinţei de vineri, într-o piaţă cu un rulaj modest, cele mai tranzacţionate fiind acţiunile Fondului Proprietatea (FP).

20 dec, 2013 | Mediafax

În prima parte a şedinţei, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a urcat cu 0,42%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a avansat cu 0,22%.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a urcat cu 0,14%.

Indicele BET-XT a crescut cu 0,39%, în timp ce indicele BET-BK s-a plasat cu 0,35% peste nivelul de joi.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste, SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Jucătorii au transferat acţiuni de 9,19 milioane lei (2,05 milioane euro), cele mai rulate fiind titlurile FP, cu operaţiuni de 2,47 milioane lei. Rulajul a fost susţinut şi de un transfer deal cu acţiunile SIF Oltenia, în valoare de 1,85 milioane lei.

Bursele europene consemnau creşteri modeste la jumătatea zilei, înregistrând cea mai bună săptămână din ultimele 9 luni, după ce Rezerva Federală a SUA a anunţat că va reduce începând din luna ianuarie programul de relaxare cantitativă.

Pentru a preveni eventuale îngrijorări ale investitorilor privind lichiditatea, Fed a precizat că va menţine dobânda de politică monetară aproape de zero, în banda 0-0,25%, atât timp cât şomajul se va menţine peste 6,5%, iar inflaţia nu va trece de 2,5%.

În Europa, datele publicate vineri de GfK arată creşterea încrederii consumatorilor din Germania în economie la cel mai ridicat nivel din august 2007, în timp ce încrederea din Marea Britanie a scăzut în noiembrie pentru cea de-a treia lună consecutiv.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO