1EUR = 4.7249 RON | Bucureşti 30 º

News

Bursa de la Bucureşti avansa cu 0,74% la jumătatea zilei

Bursa de la Bucureşti a crescut uşor, cu 0,74%, în prima parte a şedinţei de joi, într-o piaţă cu un rulaj modest, cele mai tranzacţionate fiind acţiunile OMV Petrom (SNP) şi Fondul Proprietatea (FP).

19 dec, 2013 | Mediafax

Piaţa a fost pe creştere uşoară încă din primele minute, în linie cu marile burse europene, după ce Rezerva Federală a SUA a anunţat că va reduce, începând din ianuarie, programul de achiziţii lunare de obligaţiuni la 75 miliarde de dolari pe lună.

În prima parte a şedinţei, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,73%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a avansat cu 0,33%.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a urcat cu 1,32%.

Indicele BET-XT a crescut cu 0,95%, în timp ce indicele BET-BK s-a plasat cu0,85% peste nivelul de miercuri.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste, SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii de la BVB au tranzacţionat în total acţiuni de 15,56 milioane lei (3,47 milioane euro). Rulajul este susţinut de transferurile cu acţiunile OMV Petrom (3,74 milioane lei) şi FP (1,46 milioane lei).

Titlurile OMV Petrom se tranzacţionau la un preţ de 0,459 lei, în stagnare faţă de referinţă, iar acţiunile FP se schimbau la 0,842 lei, în creştere cu 0,84% faţă de referinţă.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO