BVB stagna la jumătatea zilei, pe o lichiditatea susţinută de un deal cu acţiunile BRD

Bursa de la Bucureşti a stagnat în prima parte a şedinţei de luni, pe o lichiditate susţinută de un transfer deal cu 0,18% din acţiunile BRD, în valoare de 10,8 milioane lei, şi de tranzacţiile cu acţiunile Erste Bank (EBS).
Economica.net - mie, 20 iun. 2012, 10:54
BVB stagna la jumătatea zilei, pe o lichiditatea susţinută de un deal cu acţiunile BRD

Pachetul de 1,25 milioane din acţuinile BRD a fost transferat la un preţ de 8,68 lei pe unitate, în creştere cu 0,93% faţă de referinţă.

Majoritatea acţiunilor au înregistrat variaţii uşoare încă de la deschidere, pe un rulaj dominat de titlurile băncii austriece.

La ora 13:10, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu doar 0,2%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,18% sub închiderea de marţi.

În acelaşi timp, acţiunile celor cinci SIF-uri şi titlurile Fondului Proprietatea au dus indicele BET-FI cu 0,17% peste nivelul de la finalul şedinţei precedente.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a avansat cu 0,18%. Indicele reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 16 milioane lei (3,6 milioane euro), valoare uşor mai mare faţă de rulajul din prima parte a şedinţei anterioare, de 14,38 milioane lei (3,2 milioane euro).

Titlurile Erste au fost cele mai lichide din piaţă principală, cu operaţiuni de 3,5 milioane lei, iar preţul a urcat cu 1,59%, la 63,7 lei ( 14,27 euro).

Titlurile băncii austriece au fost influenţate de evoluţia de pe bursa de la Viena, aceasta fiind piaţa principală a acţiunilor respective. Astfel, market makerii de la BVB au ridicat preţul încă de la deschidere pentru a-l aduce la un nivel apropiat celui de la Viena. La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, pe piaţa din Austria acţiunile Erste se tranzacţionau la 14,48 euro.

Bursele europene au evoluat indecis în prima parte a zilei, după trei şedinţe consecutive de creştere, investitorii aşteptând concluziile şedinţei de politică monetară a băncii centrale a SUA.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...