CA al TVR l-a demis pe Dan Radu, directorul de Producţie Editorială şi Programe

Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române a decis, joi, să îl demită pe Dan Radu, directorul de Producţie Editorială şi Programe, desfiinţându-i postul, din cauză că deciziile luate de acesta au dus la scăderea ratingului principalelor emisiuni ale TVR, au declarat pentru MEDIAFAX surse.
Economica.net - vin, 04 mai 2012, 09:50
CA al TVR l-a demis pe Dan Radu, directorul de Producţie Editorială şi Programe

În mod concret, CA al TVR a votat modificarea organigramei Televiziunii Române, cu desfiinţarea postului de director al Direcţiei Producţie Editorială şi Programe, ocupat de Dan Radu.

Hotărârea de desfiinţare a postului lui Dan Radu a fost luată cu 10 voturi „pentru” şi trei voturi „împotrivă”, la propunerea lui Claudiu Brânzan, membru în CA al TVR din partea PSD, după cum au declarat pentru MEDIAFAX surse din Televiziunea publică.

Claudiu Brânzan a confirmat, pentru MEDIAFAX, că a propus desfiinţarea postului ocupat de Dan Radu, din cauza lipsei de performanţă a acestuia.

„Propunerea am făcut-o eu, dar m-am consultat şi cu colegii mei din CA. Hotărârile pe care le-a luat domnul Dan Radu au dus la scăderea ratingului emisiunilor TVR. De asemenea, au fost introduse în grilă nişte producţii care nu numai că nu au performat, ci au scăzut şi veniturile din publicitate ale TVR. Totodată, schimbarea orei de difuzare a Telejurnalului (principala ediţie de ştiri a TVR, n.r.), de la 20.00 la 19.00, a dus la o prăbuşire a audienţei acestuia”, a spus Claudiu Brânzan.

Din 15 martie, Jurnalul TVR de seară începe de la ora 18.53, fiind prezentat de Mircea Radu şi având o durată de două ore.

El a mai spus că „majoritatea hotărârilor luate pe segmentul de programe au fost luate fără consultarea CA”, fapt pentru care persoana care şi-a asumat aceste producţii neperformante, trebuie să fie răspunzătoare.

Claudiu Brânzan a mai spus că noua organigramă votată joi de CA al TVR, din care a dispărut postul lui Dan Radu, urmează să fie pusă în aplicare de Departamentul Resurse Umane din Televiziunea Română.

Contactat de MEDIAFAX, Alexandru Lăzescu, cel care conduce CA al TVR, din postura de preşedinte-director general al instituţiei, a declarat că pe ordinea de zi a şedinţei CA de joi nu s-a aflat propunerea de modificarea a organigramei Televiziunii Române cu desfiinţarea postului de director al Direcţiei Producţie Editorială şi Programe, ocupat de Dan Radu

„Am constatat că a intervenit acest punct nou pe ordinea de zi, care duce în mod implicit la desfiinţarea poziţiei pe care o ocupă Dan Radu în structură. S-a făcut această propunere care a fost apoi votată”, a spus Alexandru Lăzescu.

El a precizat că Dan Radu rămâne deocamdată în funcţia de director al Direcţiei Producţie Editorială şi Programe din TVR, până când va fi definitivată procedura de modificare a organigramei Televiziunii Române. „Votul dat astăzi în CA declanşează un proces. Trebuie venit cu o nouă structură a organigramei”, a explicat Lăzescu. El nu a precizat cât va dura toată această procedură.

Dan Radu a venit în TVR odată cu noua echipă de management a Televiziunii Publice, fiind numit în august 2010 consilier al preşedintelui-director general al TVR, Alexandru Lăzescu. Câteva luni mai târziu, Dan Radu a preluat funcţia de director interimar al Direcţiei Producţie Editorială şi Programe din TVR. Dan Radu a devenit director „cu acte în regulă”, după ce, în iunie 2011, a câştigat un concurs organizat de TVR pentru ocuparea acestei funcţii.

Până la difuzarea acestei ştiri, Dan Radu nu a putut fi contactat.

Te-ar mai putea interesa și
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți de sistem
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți ...
Restaurantele și hotelurile își vor putea stabili singure un calendar prestabilit în care ambalajele cu garanția de 50 de bani să le fie ridicate de RetuRo, administratorul Sistemului de......
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea ...
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard ...
Emiratele Arabe Unite sunt afectate pentru a treia zi de o furtună cu o intensitate record
Emiratele Arabe Unite sunt afectate pentru a treia zi de o furtună cu o intensitate record
Emiratele Arabe Unite continuă să se confrunte joi cu efectele furtunii cu intensitate record din această săptămână, ...