1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

News

Câți salariați activi are România

Peste 5,5 milioane de contracte de muncă, pentru care se plătesc contribuţii la sistemul de asigurări sociale, sunt active în România, iar numărul angajaţilor a ajuns la 5.067.497, a anunţat, luni, Inspecţia Muncii (IM).

28 mai, 2012 | Mediafax

Potrvit sursei citate, în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor sunt înregistrate 5.513.496 contracte individuale de muncă active pentru care se plătesc contribuţii la sistemul de asigurări sociale.
"Un salariat poate avea mai multe contracte individuale de muncă", precizează IM.

IM administrează baza de date Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor, fiecare angajator având obligaţia să înfiinţeze şi să transmită la inspectoratul teritorial de muncă un registru general de evidenţă a salariaţilor şi de a-l prezenta inspectorilor de muncă, la solicitarea acestora.

Angajatorii care au înfiinţat sucursale, agenţii, reprezentanţe sau alte asemenea unităţi fără personalitate juridică, cărora le-au delegat competenţa încadrării personalului prin încheierea de contracte individuale de muncă, pot delega acestora şi competenţa înfiinţării registrului.

Au obligaţia de a înfiinţa şi transmite registrul la inspectoratul teritorial de muncă şi misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale altor state în România, respectiv, după caz, institutele culturale şi reprezentanţele comerciale şi economice ale altor state în România, pentru personalul angajat local care are cetăţenia română sau reşedinţa permanentă în România.

În Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor sunt înregistrate doar contractele individuale de muncă şi nu apar funcţionarii publici, funcţionarii cu statut special de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Apărării, Serviciul Telecomunicaţii Speciale, Serviciul Protecţie şi Pază şi nici persoanele ale căror profesii sunt exercitate pe baza unor legi speciale, cabinete, birouri şi persoane fizice care exercită activităţi cum ar fi avocat, arhitect, notar, medic, psiholog.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO