1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 5 º

Companii

Cadou de 400 de euro pentru angajaţii IKEA din România

Retailerul de mobilier suedez IKEA va oferi angajaţilor din România cu o vechime de peste cinci ani în companie o contribuţie de 1.842 de lei la fondul de pensie, în scădere faţă de suma oferită în anul 2015. Măsura este parte a unui program de loializare a salariaţilor, dezvoltat de companie la nivel internaţional. Doar jumătate dintre salariaţii români se califică.

05 dec, 2016 | ECONOMICA.net

Prin Tack!, programul de loializare dezvoltat de retailerul suedez IKEA la nivel mondial, o parte dintre angajaţii companiei din România vor primi în acest an fiscal ( 1 septembrie 2015 – 31 august 2016) o contribuţie de 1.842 lei la fondul de pensie existent al fiecăruia, anunţă un comunicat al companiei. Aceasta în contextul în care IKEA Group va adăuga alte 108 milioane de euro la fondurile destinate pensiilor angajaţilor din toată lumea. 

De acest beneficiu vor profita aproximativ jumătate dintre angajaţii IKEA din România, mai exact 246 de persoane, care au o vechime de cel puţin cinci ani în cadrul companiei.

În anul 2015, fiecare angajat IKEA România cu peste cinci ani vechime în companie, adică 255 de persoane, a primit o contribuţie de 2.026 lei la fondul de pensie, au spus pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei. 

Mai mult, toţi salariaţii Ikea cu o vechime mai mare de şase luni la sfârşitul anului de catalog 2015 (septembrie 2014 – august 2015) au primit un salariu suplimentar în cadrul programului One Ikea Bonus. Peste 90% dintre cei 500 de angajaţi ai companiei din România au primit acest bonus, au mai spus reprezentanţii IKEA România pentru ECONOMICA.NET

„Dorim să le arătam angajaților noștri aprecierea pe care o avem pentru loialitatea lor și pentru contribuția pe care o aduc zilnic succesului IKEA. Facem asta prin intermediul programului de loialitate Tack! și sunt fericit să anunț că în anul financiar 2016 vom oferi fiecărui angajat IKEA Group din România, cu o vechime de peste cinci ani, o contribuție de 1842 lei la fondul de pensie," a spus Stefan Vanoverbeke, Retail Manager IKEA South-East Europe.

Ca parte din programul de loializare, angajații IKEA Group primesc anual o sumă adițională din partea companiei, depusă în fondul de pensie existent al fiecăruia. Fiecare angajat full-time al IKEA România, care a lucrat pentru companie cinci ani sau mai mult, primește aceeași sumă, indiferent de poziție sau nivel salarial. Angajații part-time vor primi o sumă proporțională cu numărul de ore lucrate.

„Tack! este cuvântul suedez pentru „Mulțumesc!" și un mod prin care le mulțumim angajaților IKEA pentru implicarea din fiecare zi. De aceea, toți angajații IKEA Group sunt incluși în programul Tack! conform unui principiu corect și simplu, valabil pentru toți," a completat Stefan Vanoverbeke, Retail Manager IKEA South-East Europe.

De la introducere programului Tack! în urmă cu trei ani, 413 milioane de euro au fost alocate programului. Finanțarea globală este împărțită între toate țările din cadrul IKEA Group, proporțional cu salariile din fiecare țară. O condiție prealabilă pentru o finanțare a programului este ca IKEA Group să își îndeplinească obiectivele financiare pentru anul în curs. 

Pe lângă Tack!, toți angajații IKEA Group sunt incluși în programul de performanță One IKEA Bonus prin care pot primi un salariu suplimentar pe an.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO