1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Călburean scoate dividende din apele termale şi din roşiile de seră

Grupul Dafora, controlat de omul de afaceri Gheorghe Călburean, va încasa aproape toate dividendele din profitul nerepartizat pe ultimii cinci ani, în valoare de  aproape 1,5 milioane de lei, al Transgex Oradea. Firma este specializată în exploatarea apelor geotermale.

29 ian, 2013 | | ECONOMICA.net

Grupul Dafora controlează compania Transgex Oradea (simbol bursier TRNG) printr-una din subsidiarele sale, Dafora Turism, care are peste 96% din acţiunile TRNG.

Consiliul de administraţie al Transgex  a convocat AGA pentru 4 martie, ca să aprobe „repartizarea parţială ca dividende a profitului net aferent exerciţiilor financiare“ din anii 2007 – 2011.

Transgex  a anunţat acum o săptămână că a obţinut „prima producţie de roşii româneşti a anului 2013“, în sera din Livada, Bihor.

Transgex Oradea (TRNG) extrage apa geotermală prin foraj de mare adâncime şi o foloseşte în sera cu o suprafaţă de peste 2 hectare, din localitatea Livada, judeţul Bihor, destinată producţiei de tomate.

Sera este rezultatul unei investiţii de 2 milioane de euro, care duce la „o recoltă de trei ori mai mare comparativ cu producţia din sistemul clasic al serelor“.

Transgex este una dintre firmele grupului Dafora, controlat de omul de afaceri Gheorghe Călburean. Compania cea mai mare din grup, Dafora Mediaş (simbol bursier DAFR) este specializată în servici de foraj şi valorează 43 de milioane de lei, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Cel mai mare acţionar al companiei de foraj şi construcţii este Gheorghe Călburean, care deţine 49,96% din acţiuni.

Dafora Mediaş (DAFR) a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut pierderi de 11,9 milioane de lei, cât profitul obţinut de companie în anii 2009 - 2011. Vânzările Dafora au scăzut cu 13,7%, ajungând la 99,5 milioane de lei.

Recent a încheiat un contract de trei milioane de euro pentru foraj petrolier în Ungaria, pentru compania RAG Kiha.


Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO