Călburean scoate dividende din apele termale şi din roşiile de seră

Grupul Dafora, controlat de omul de afaceri Gheorghe Călburean, va încasa aproape toate dividendele din profitul nerepartizat pe ultimii cinci ani, în valoare de  aproape 1,5 milioane de lei, al Transgex Oradea. Firma este specializată în exploatarea apelor geotermale.
Adrian N. Ionescu - mar, 29 ian. 2013, 08:33
Călburean scoate dividende din apele termale şi din roşiile de seră

Grupul Dafora controlează compania Transgex Oradea (simbol bursier TRNG) printr-una din subsidiarele sale, Dafora Turism, care are peste 96% din acţiunile TRNG.

Consiliul de administraţie al Transgex  a convocat AGA pentru 4 martie, ca să aprobe „repartizarea parţială ca dividende a profitului net aferent exerciţiilor financiare“ din anii 2007 – 2011.

Transgex  a anunţat acum o săptămână că a obţinut „prima producţie de roşii româneşti a anului 2013“, în sera din Livada, Bihor.

Transgex Oradea (TRNG) extrage apa geotermală prin foraj de mare adâncime şi o foloseşte în sera cu o suprafaţă de peste 2 hectare, din localitatea Livada, judeţul Bihor, destinată producţiei de tomate.

Sera este rezultatul unei investiţii de 2 milioane de euro, care duce la „o recoltă de trei ori mai mare comparativ cu producţia din sistemul clasic al serelor“.

Transgex este una dintre firmele grupului Dafora, controlat de omul de afaceri Gheorghe Călburean. Compania cea mai mare din grup, Dafora Mediaş (simbol bursier DAFR) este specializată în servici de foraj şi valorează 43 de milioane de lei, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Cel mai mare acţionar al companiei de foraj şi construcţii este Gheorghe Călburean, care deţine 49,96% din acţiuni.

Dafora Mediaş (DAFR) a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut pierderi de 11,9 milioane de lei, cât profitul obţinut de companie în anii 2009 – 2011. Vânzările Dafora au scăzut cu 13,7%, ajungând la 99,5 milioane de lei.

Recent a încheiat un contract de trei milioane de euro pentru foraj petrolier în Ungaria, pentru compania RAG Kiha.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
România a picat testul autosuficienței la mâncare. Producția internă acoperă integral consumul doar în cazul a șase produse agroalimentare. Carnea de porc, zahărul, untul și fructele sunt printre cele mai deficitare
România a picat testul autosuficienței la mâncare. Producția internă acoperă integral consumul doar în cazul a șase ...
România produce mai mult decât consumă doar cereale, varză și carne de oaie și capră. În rest, suntem tot mai dependenți ...
Piața moto crește în plină pandemie. Iată ce motociclete cumpără românii
Piața moto crește în plină pandemie. Iată ce motociclete cumpără românii
Raportul APIA privind înmatriculările de motocicluri pentru anul 2021 arată că anul trecut au intrat în circulație ...
OCDE a început negocierile de aderare cu România
OCDE a început negocierile de aderare cu România
Guvernul de la Bucureşti salută decizia Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică privind lansarea ...