1EUR = 4.8297 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Călburean se laudă cu prima producţie de roşii româneşti din 2013

Transgex, una din firmele grupului Dafora, specializată în exploatarea apelor geotermale, a obţinut „prima producţie de roşii româneşti a anului 2013“, în sera din Livada, Bihor, potrivit unui anunţ al Dafora, trimis la redacţia ECONOMICA.NET. Grupul Dafora este controlat de omul de afaceri Gheorghe Călburean.

14 ian, 2013 | | ECONOMICA.net

Tomatele obţinute sunt deja comercializate în România şi în Ungaria, compania noastră intenţionând extinderea suprafeţelor de seră, respectiv al comercializării acestor produse pe pieţele din Uniunea Europeană“, scriu oficialii Dafora în comunicatul trimis la redacţia ECONOMICA.NET

Transgex SA extrage apa geotermală prin foraj de mare adâncime şi o foloseşte în sera cu o suprafaţă de peste 2 hectare, din localitatea Livada, judeţul Bihor, destinată producţiei de tomate.

Sera este rezultatul unei investiţii de 2 milioane de euro.

În sera Transgex „se obține o recoltă de trei ori mai mare comparativ cu producţia din sistemul clasic al serelor“.

Capacitatea serelor „se ridică la 25.800 plante, iar producţia obţinută cu acest sistem de cultură poate ajunge până la 400 t/ha şi an“.

Transgex este una dintre firmele grupului Dafora, controlat de omul de afaceri Gheorghe Călburean. Compania cea mai mare din grup, Dafora Mediaş (simbol bursier DAFR) este specializată în servici de foraj şi valorează 43 de milioane de lei, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Cel mai mare acţionar al companiei de foraj şi construcţii este Gheorghe Călburean, care deţine 49,96% din acţiuni.

Dafora Mediaş (DAFR) a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut pierderi de 11,9 milioane de lei, cât profitul obţinut de companie în anii 2009 - 2011. Vânzările Dafora au scăzut cu 13,7%, ajungând la 99,5 milioane de lei.

Recent a încheiat un contract de trei milioane de euro pentru foraj petrolier în Ungaria, pentru compania RAG Kiha.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO