1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

News

Camera a adoptat ordonanţa prin care se majorează salariile personalului din sistemul public sanitar

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri, cu 288 de voturi pentru, ordonanţa de urgenţă privind salarizarea personalului din sistemul public sanitar în anul 2015, care prevede că începând cu data de 1 ianuarie salariul de bază brut se majorează cu 100 de lei.

10 iun, 2015 | ECONOMICA.net

Prin această ordonanţă, începând cu data de 1 ianuarie 2015, personalul din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unităţile medico-sociale şi din sistemul public de asistenţă socială, va beneficia de o majorăre a salariului de bază brut în cuantum de 100 de lei.

Deputatul PSD Sonia Drăghici a declarat, în plenul Camerei, că "suma nu este mare, dar, în orice caz, este un bun început".

Deputatul PNL Horia Cristian a spus că liberalii susţin ordonanţa, dar "rămâne o problemă legată de finanţarea acestor creşteri salariale".

"După cum ştiţi, bugetul alocat spitalelor nu a crescut cu niciun leu şi spitalele se vor afla în mod evident în dificultate la sfârşitul anului, dar asta este o altă discuţie. PNL va susţine acest proiect de lege", a precizat liberalul.

Proiectul de lege privind adoptarea acestei ordonanţe a fost aprobat de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO