1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 34 º

Finanţe şi bănci

Camera Deputaţilor a modificat proiectul privind plafoanele indicatorilor specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pentru mărirea deficitului

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat vineri, din nou, proiectul de lege prin care se aprobă plafoanele unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019, modificând cifra deficitului bugetar. Proiectul a fost adoptat cu 182 de voturi "pentru".

15 feb, 2019 | Agerpres

Conform noilor prevederi adoptate, plafonul soldului bugetului general consolidat, exprimat ca procent în produsul intern brut, va fi în 2019 de -2,76% faţă de -2,55% cum era iniţial.

Textul adoptat mai prevede că în anul 2020 plafonul soldului bugetului general consolidat va fi de -2,33%, faţă de -2,10% cum a fost iniţial.

Ajustarea soldului structural anual al administraţiei publice se face începând cu 2021, faţă de 2019 cum era iniţial.

Decizia adoptării din nou a proiectul legii plafoanelor bugetare vine după ce plenul reunit al Parlamentului a decis majorarea alocaţiilor pentru copii de la 1 martie, ceea ce va duce la creşterea deficitului bugetului general consolidat estimat la 2,76%, faţă de 2,55% cât a fost iniţial estimat.

Camera Deputaţilor este for decizional în privinţa acestui act normativ.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO