Câmpeanu: Angajatorii caută oameni calificaţi pentru activităţi directe de producţie

Angajatorii solicită personal care să fie calificat pentru activităţi de producţie, iar viitorii salariaţi trebuie să se adapteze unor condiţii de mobilitate impuse de piaţa muncii prin acceptarea unor slujbe şi în localităţi învecinate celei de domiciliu, a declarat vineri, la Deva, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, la finalul unei vizite pe care a făcut-o în mai multe oraşe cu prilejul Bursei locurilor de muncă.
Economica.net - vin, 26 iul. 2013, 15:56
Câmpeanu: Angajatorii caută oameni calificaţi pentru activităţi directe de producţie

Potrivit Marianei Câmpeanu, administratorii firmelor caută să angajeze personal cu o formă de calificare specială, motiv pentru care este nevoie de o adaptare a cursurilor de formare profesională.

„Din discuţiile pe care le am cu angajatorii, pe fiecare i-am întrebat ce ofertă de locuri de muncă au şi, mai ales, să aflăm ce lipseşte din gama calificărilor pe care noi trebuie să le reintroducem sau să le dezvoltăm. Semnul cel mai îmbucurător este că se cer calificări pentru persoane care să lucreze efectiv în producţie. (….) Acest lucru înseamnă că locurile de muncă încep să se îndrepte spre producţie şi nu mai apar atâtea locuri de muncă pentru vânzători. Este un lucru îmbucurător pentru piaţa muncii”, a afirmat Mariana Câmpeanu.

Ea a spus că se aşteaptă ca până la sfârşitul acestui an în România să fie înfiinţate 50.000 de locuri de muncă, la un volum de investiţii de circa 10 miliarde de euro. În opinia sa, acest obiectiv este unul realizabil, în condiţiile în care anul trecut în România au fost create 100.000 de locuri de muncă.

Pe de altă parte, ministrul Muncii a remarcat că, în deplasarea pe care a făcut-o la Orăştie, coada de la reînnoirea vizelor de şomaj era mai mare decât cea de la interviurile cu angajatorii. În acest context, Mariana Câmpeanu a menţionat că există persoane care preferă să rămână în şomaj, decât să accepte un loc de muncă.

Ministrul Mariana Câmpeanu a vizitat vineri sediile AJOFM din oraşele Orăştie, Hunedoara, Simeria şi Călan, unde au fost organizate burse ale locurilor de muncă. Pe ansamblul judeţului Hunedoara, au fost oferite 336 de locuri de muncă, fiind angajate pe loc 118 persoane, alte 193 fiind selectate pentru o viitoare încadrare în muncă.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Platforma Softlead a înregistrat anul trecut cu 45% mai multe cerințe de implementări software din partea companiilor din România
Platforma Softlead a înregistrat anul trecut cu 45% mai multe cerințe de implementări software din partea companiilor ...
Platforma Softlead a înregistrat anul trecut cu 45% mai multe cerințe de implementări software comparativ cu 2020, valoarea ...
Reduceri de până la 60% la vacanțele pentru vara lui 2022 cumpărate de la Hello Holidays
Reduceri de până la 60% la vacanțele pentru vara lui 2022 cumpărate de la Hello Holidays
Agenția de turism Hello Holidays, care împlinește 15 ani de la înființare anul acesta, anunță reduceri de până la ...
Cât va câștiga un consumator de gaze cu consum de apartament după noua schemă de reducere a facturilor
Cât va câștiga un consumator de gaze cu consum de apartament după noua schemă de reducere a facturilor
Noile niveluri ale plafonului de preț la gaze și al compensației care va fi acordată clienților casnici de gaze vor ...