1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 8 º

News

Câmpeanu: Majorarea salariilor bugetarilor pe 2014, în jur de 3%

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, marţi, că salariile bugetarilor pentru 2014 ar urma să fie majorate cu circa 3% pe anvelopa salarială, ea menţionând că, în prezent, sunt discuţii pe două variante de lucru, care să vizeze majorări specifice pentru categorii de persoane.

29 oct, 2013 | Mediafax

Câmpeanu a fost întrebată dacă în cazul salariile bugetarilor se va aplica o majorare a acestora.

"O să vedem cât este anvelopa salarială şi cu cât va fi creşterea, pentru că trebuie să primim nişte date de la prognoză, cât va fi inflaţia până la sfârşitul anului", a spus Câmpeanu, la Parlament, unde a participat la o întâlnire cu grupul PNL.

Ea a fost întrebată dacă are în vedere un procent. "În jur de 3%", a răspuns ministrul.

Mariana Câmpeanu a menţionat că sunt două variante de lucru în cazul majorării salariilor bugetarilor.

"Una - să indexăm salariile mici până la un anumit nivel, pe care o să-l hotărâm, pentru că trebuie să ajungem la acel raport - sigur că nu se va întâmpla deodată, dar încetul cu încetul în fiecare an. A doua variantă de lucru, pentru că avem la dispoziţie o creşetere totuşi atât de mică, să indexăm sau să acordăm creşteri la anumite grupuri ţintă, cum ar fi rezidenţii din sistemul de sănătate sau personalul nedidactic sau o altă categorie, o să o analizăm în Guvern", a explicat Câmpeanu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO