E oficial: 14 zile de carantină pentru cei care vin din 12 ţări, printre care Marea Britanie, Austria, Belgia, Elveţia, Olanda, Turcia, SUA

Marea Britanie, Austria, Belgia, Elveţia, Olanda, Turcia şi SUA au fost incluse în zona roşie de transmitere a noului coronavirus care produce boala COVID-19. Această înseamnă că, începând din 3 aprilie, ora 00:00, toţi oamenii care vin în România din oricare dintre aceste ţări intră obligatoriu în carantină instituţionalizată, conform datelor Institutului Naţional de Sănătate Publică, obţinute de Economica.net. Oamenii care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităţilor, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor răspunde penal, potrivit Ordonaţei militare nr. 5.
Cristina Şomănescu - vin, 03 apr. 2020, 05:33
E oficial: 14 zile de carantină pentru cei care vin din 12 ţări, printre care Marea Britanie, Austria, Belgia, Elveţia, Olanda, Turcia, SUA

Şapte ţări au fost incluse în zona roşie de transmitere a noului coronavirus. Este vorba despre Marea Britanie, Austria, Belgia, Elveţia, Olanda, Turcia şi SUA. Astfel, începând din 3 aprilie, ora 00:00, toţi oamenii care sosesc în ţara noastră din oricare dintre aceste ţări sunt plasaţi în carantină instituţionalizată pentru 14 zile, arată datele obţinute de Economica.net de la Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Mai mult, rămân în zona roşie de transmitere a noului coronavirus (SARS-CoV-2) ţările Italia, Spania, Germania, Franţa, Iran. Economica.net a scris deja că aceste ţări au intrat în zona roşie de transmitere a SARS-CoV-2 pe 25 martie, ora 00:00.

De asemenea, toate persoanele care vin în ţara noastră din orice altă ţară decât cele cuprinse în zona roşie de transmitere a noului coronavirus, pe care le-am enumerat mai sus, intră obligatoriu în izolare la domiciliu pentru două săptămâni, mai arată datele publicate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Toţi oamenii care sosesc în ţara noastră din oricare dintre următoarele ţări intră în carantină pentru 14 zile: Marea Britanie, Austria, Belgia, Elveţia, Olanda, SUA, Turcia, Franţa, Germania, Italia, Spania, Iran.

Toţi oamenii care vin în România din alte ţări decât cele enumerate mai sus intră obligatoriu în autoizolare la un domiciliu ales de ei, conform dispoziţiilor Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Vă amintim că începând din 31 martie, persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităţilor competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor răspunde penal, se arată în Ordonanţa militara nr. 5.

De asemenea, oamenii care nu respectă condițiile izolării la locul declarat/la care au optat să efectueze izolarea și sunt identificate în afara spaţiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, şi vor fi sancţionate contravenţional conform prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, dacă fapta nu constituie infracțiune.”

Vă aminim că începând de vineri, 3 aprilie, ora 00:00 , intră în vigoare amenzile majorate pentru cei care încalcă prevederile ordonaţelor militare.

Amenda minimă pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare creşte la 2.000 de lei faţă de 100 de lei cât a fost până pe 2 aprilie, potrivit OUG 34 din 2020, studiată de Economica.net.

Amenda maximă pentru persoanele fizice care încalcă prevederile ordonanţelor militare creşte la 20.000 de lei, de la 5.000 de lei cât a fost până pe 2 aprilie inclusiv , conform aceluiaşi act normativ.

Citeşte şi: Vineri intră în vigoare amenzile mărite pentru cei care încalcă ordonaţele militare: minimum 2.000 de lei pentru persoane fizice

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Guvernul a aprobat memorandumul prin care România acordă asistență tehnică și financiară Republicii Moldova
Guvernul a aprobat memorandumul prin care România acordă asistență tehnică și financiară Republicii Moldova
Guvernul a aprobat memorandumul în baza căruia România va putea acorda în continuare asistenţă tehnică şi financiară ...
Calea ferată Cluj – Oradea: Guvernul a aprobat miercuri indicatorii tehnico – economici pentru electrificarea liniei
Calea ferată Cluj – Oradea: Guvernul a aprobat miercuri indicatorii tehnico – economici pentru electrificarea ...
Guvernul a aprobat miercuri, 19 ianuarie, indicatorii tehnico-economici pentru electrificarea și reabilitarea liniei de ...
Prețurile la energie și gaze pentru populație ar putea fi din nou reglementate, din primăvară
Prețurile la energie și gaze pentru populație ar putea fi din nou reglementate, din primăvară
Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat, miercuri, despre anunţul lui Miarcel Ciolacu privind o posibilă revenire ...