Care a fost motivul boom-ului de pe piața criptomonedelor din ultima perioadă (P)

În contextul în care prețul Bitcoin a crescut vertiginos, lumea cripto este în plină agitație. Săptămâna aceasta, TOTALCAP a făcut și ea furori, în felul său. Urmează să ne scufundăm împreună în detalii pentru a înțelege dinamica care conduce piața în această săptămână.
Ion Dobreanu - mar, 20 feb. 2024, 13:58
Care a fost motivul boom-ului de pe piața criptomonedelor din ultima perioadă (P)

Creșterea prețului Bitcoin

Apropiindu-se de un nou maxim anual, prețul BTC a depășit nivelul de rezistență Fib de retragere de 0,618, fluturând cu perspectiva unei apropieri peste acest prag critic.

Criptomoneda vedetă servește adesea drept indicator principal pentru acest sector. Iar în această săptămână, acesta a înregistrat o creștere remarcabilă, în parte datorită ETF-urilor Bitcoin.

Cumpără Bitcoin Minetrix

Cu toate acestea, există un lucru pe care trebuie să-l urmărim: RSI săptămânal arată o tendință descendentă. Acest semnal, care este de obicei precursorul unei schimbări de tendință, ar putea însemna că prețul actual ar putea fi urmat de o corecție.

În cazul în care Bitcoin reușește să se stabilească peste nivelul de rezistență de 48.850 de dolari, am putea asista la o ascensiune până la 60.000 de dolari, o creștere de 20%. În caz contrar, o reprimare la acest nivel ar putea duce la o scădere a prețului cu 20%, aducând prețul la aproximativ 41.000 de dolari.

Recenta creștere a prețului Bitcoin a stârnit speculații cu privire la un eveniment de pre-halving, o tendință istorică care este asociată cu viitoarea reducere a recompenselor pentru minerit.

TOTALCAP: Un gigant printre giganții crypto

Săptămâna trecută, TOTALCAP a înregistrat o creștere semnificativă, depășind punctul de rezistență cheie de 1,61 trilioane de dolari pentru a atinge un nou maxim anual de 1,84 trilioane de dolari.

TOTALCAP reprezintă capitalizarea totală a pieței criptomonedelor și ne oferă, de asemenea, o perspectivă globală asupra sănătății financiare a sectorului.

Această ascensiune sugerează o creștere a încrederii investitorilor. Dar este însoțită și de un avertisment: o divergență bearish pe RSI săptămânal. Ceea ce ne spune că lucrurile s-ar putea schimba în curând, existând posibilitatea ca piața cripto să scadă cu 12%, până la 1,61 trilioane de dolari.

Dar, dacă lucrurile continuă pe această traiectorie pozitivă, am putea să vizăm un nivel mai înalt, până la 1,88 trilioane de dolari. Iar dacă totul merge foarte bine, am putea ajunge chiar la 2,10 trilioane de dolari, ceea ce ar reprezenta o creștere apreciabilă de 16%.

Bitcoin-ETF-urile au depășit pragul de 10 miliarde de dolari la doar o lună de la aprobare

ETF-urile Bitcoin au atins remarcabila cifră de 10 miliarde de dolari în active sub administrare la o lună de la aprobare. Pe 9 ianuarie, nouă ETF-uri au înregistrat intrări nete de 2,7 miliarde de dolari, conduse de fondul IBIT al BlackRock, care deține bitcoini în valoare de 4 miliarde de dolari.

Sentimentul pozitiv este susținut și de consolidarea prețurilor BTC peste nivelurile tehnice importante din ianuarie și de perspectivele optimiste ale ARK Invest. Analiza acestora afirmă că BTC va depăși performanța aurului ca activ fără risc.

Atâta timp cât condițiile macroeconomice susțin rezistența Bitcoin, fluxurile Bitcoin-ETF ar trebui să continue să crească. Astfel, aprobarea SEC reprezintă un punct de răscruce important pentru piața criptomonedelor. Potrivit acestui raport, interesul instituțional pentru Bitcoin pare să fie în creștere, ceea ce ar putea duce la creșteri suplimentare ale prețurilor și la acapararea pieței.

BTC Minetrix se lasă dirjat de tendințele ascendente ale pieții cripto

Bitcoin Minetrix se remarcă ca un nou proiect care oferă un model unic de miză pentru câștigarea de recompense sub formă de BTC. Bitcoin Minetrix oferă investitorilor șansa de a miza în mod pasiv pe token-urile proprii pentru a câștiga „credite miniere”.

Creditele pot fi apoi schimbate pentru a obține abilități de procesare pentru a extrage Bitcoin în cloud. Această abordare presupune posibilitatea de a începe mineritul fără a fi nevoie de a cheltui o avere pe hardware.

Această abordare originală a permis proiectului să strângă peste 10,5 milioane de dolari la momentul redactării acestui articol. Se preconizează chiar că proiectul va ajunge la 11 milioane de dolari.

Deținătorii de token-uri BTCMTX au, de asemenea, posibilitatea de a-și stoca activele pentru un randament anual de 64%. Cu potențialul său de a crea venituri diversificate și cu sprijinul puternic al comunității, Bitcoin Minetrix se profilează rapid ca un proiect etalon în lumea criptomonedelor.

Cumpără Bitcoin Minetrix

Te-ar mai putea interesa și
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane comparativ cu luna anterioară, cei mai mulţi (5.621) fiind beneficiari......
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de ...
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reaminteşte că, luni şi marţi, serviciile publice comunitare care eliberează permise ...
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie intenţionează să-şi vândă participaţia în cea mai mare centrală pe bază de cărbune din Maroc (SAFIEC), pentru ...