Care este viitorul televiziunii în România. Ce alternative avem la transmisiile clasice ale posturilor TV

Datorită faptului că tot mai mulți români, în special cei cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani, au renunțat să se mai uite la televizor sau au renunțat cu totul la acest device, companiile de comunicații și cele de media caută soluții pentru a câștiga acest segment de piață.
Economica.net - mar, 10 feb. 2015, 22:09
Care este viitorul televiziunii în România. Ce alternative avem la transmisiile clasice ale posturilor TV

Practic urmăm trendul din Statele Unite ale Americii, unde cea mai mare parte a conținutului video este accesat prin intermediul internetului, iar românii au simțit beneficiile flexibilității urmăririi de conținut video atunci când utilizatorul dorește și nu când îi este livrat de către broadcaster.

Telekom Romania, unul dintre cei mai mari operatori de comunicații integrate fix – mobil au lansat de câteva luni platforma video Telekom TV unde iubitorii sportului au acces la posturile Dolce Sport 1, Dolce Sport 2, Dolce Sport 3, Dolce Sport 4 și Dolce Sport HD pentru un abonament de 2.5 euro pe lună, un pachet de canale premium printre care și cele ale companiei Discovery pentru 3  euro pe lună, dar și la pachete de filme, seriale și emisiuni pentru 2.5 euro pe lună.

Pentru a putea viziona conținutul video online al celor de la Telekom trebuie să ai un abonament de internet fix sau mobil în rețeaua companiei.

Seenow, cea mai mare și populara platformă de video online din România, disponibilă și prin intermediul abonamentelor Vodafone oferă o mulțime de pachete de programe și filme. Astfel, pentru 2 euro pe lună, clienții Seenow au acces la o grilă de peste 60 de canale TV printre care și cele ale AXN, VIASAT, dar și cele ale Disney. Pentru alți 2 euro, clienții au acces la o colecție de filme străine, românești, colecția Disney, dar și un număr mare de documentare. Poate cel mai important pachet oferit de Seenow este KOOLNET ce include canale Look TV și Look Plus ce transmit meciurile din Liga 1 și cupa Ligii.

Orange România a lansat odată cu serviciile de televiziune prin satelit și serviciul Orange TV GO ce îți oferă acces la o grilă consistentă de canale atât SD cât și HD, dar și la o colecție de filme prin opțiunea Movie GO.

Abonamentele sunt Local HD GO ce include 17 canale TV și acces la Movie GO pentru 4 euro pe lună,  World HD GO ce include 47 de canale TV și Movie GO la prețul de 7 euro pe lună și Universe GO HD ce include 75 de canale TV plus Movie GO la prețul de 10 euro pe lună. Accesul la Orange TV GO se poate face din orice rețea de internet din România.

RCS&RDS a lansat platforma Digi Online ce conține peste 40 de posturi de televiziune, disponibile gratuit dacă sunt accesate din rețea, dar și o extensie a platformei, Digi Play ce conține o colecție de filme și seriale pentru care un abonat trebuie să scoată din buzunar 15 lei pe lună.

Horizon Go este aplicația celor de la UPC România și care oferă abonaților serviciilor de televiziune acces gratuit de pe mobil, tabletă sau laptop la un număr de canale în funcție de abonamentul de televiziune de care beneficiază. Numărul de canale pornește de la 17 și poate ajunge la 41 pentru cei care au ales abonamentul maxim.

PRO TV SA, companie membră a CME a lansat în urmă cu câțiva ani și în România, VOYO, o platformă video online ce încorporează atât canalele românești ale trstului PRO cât și patru canale care emit exclusiv online, VOYO Cinema, VOYO Action, VOYO Comedy și PRO TV News cât și un pachet de filme, seriale, documentare, dar și o secțiune unde utilizatorii pot urmări arhiva de emisiuni ale posturilor. Platforma încorporează și un serviciu de video on demand unde abonații pot închiria filme. Abonamentul lunar pentru VOYO este de 3 euro pe lună.

HBO, cel mai urmărit post de filme din România, are platforma online HBO GO ce include conținutul posturilor HBO, HBO Comedy, Cinemax și Cinemax 2 plus multe alte filme și seriale pe care utilizatorul poate să le urmărească atunci când dorește, fără să mai fie condiționat de grila unui post tv. Abonamentul pentru HBO GO este în jur de 2 euro în funcție de provider-ul de la care achiziționați serviciul.

Platforma Antena Play a fost lansată de Grupul Antena și transmite conținutul posturilor trustului plus arhiva de emisiuni a celor șase televiziuni. Prețul este unul destul de mare în comparație cu celelalte platforme în funcție de cantitatea de conținut livrat și se ridică la 3 euro pe lună.

Majoritatea platformelor permit conectarea de până la cinci dispozitive pentru același cont, iar conținutul poate fi accesat de pe smartphone, tabletă, PC și în cazul Seenow, VOYO, HBO GO și Antena Play și prin intermediul platformelor Smart TV.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...