1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Carrefour amendat în China din cauza preţurilor

Carrefour, al doilea cel mai mare retailer din lume, va fi amendat de autorităţile chineze pentru reclamă înşelătoare şi informaţii eronate la raft. 

17 dec, 2012 | ECONOMICA.net

Carrefour, cel mai mare al doilea retailer pe plan internaţional, va fi amendat de autorităţile din China după ce inspectorii locali au descoperit într-un magazin din nordul ţării nereguli în ceea ce priveşte preţurile afişate în raport cu sumele încasate de la clienţi. Un oficial al biroului de preţuri din Taiyuan a declarat pentru  presa locală, citată de Bloombergamenda pe care Carrefour va trebui să o plătească va fi între 50.000 de yuani (8.000 de dolari) şi 500.000 de yuani (80.000 de dolari).

Totul a pornit de la o reclamaţie a unui client care s-a plâns autorităţilor locale de faptul că a descoperit discrepanţe între preţurile afişate la raft şi cele percepute de casieră. Inspectorii au mai depistat că magazinul Carrefour din Taiyuan îşi promova produsele prin reclame înşelătoare, nu ofereau informaţii exacte şi comercializau produse realizate în alte zone decât cele specificate pe etichete. 

Carrefour şi-a cerut public scuze pentru situaţie, menţionând că a fost vorba despre o greşeală fără intenţie într-un caz izolat.  

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO