1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Premieră în retail: Carrefour deschide un nou magazin în Bucureşti. Este la aceeaşi adresă cu Kaufland

Retailerul francez Carrefour va deschide pe 4 septembrie cel de-al nouălea hipermarket din Bucureşti şi al 26-lea la nivel naţional. Magazinul se află în cadrul proiectului Vulcan dezvoltat pe platforma fostei fabrici de cazane, la aceeaşi adresă cu Kaufland Sebastian.

12 aug, 2014 | | ECONOMICA.net

Retailerul francez Carrefour va inaugura pe 4 septembrie, pe streda Mihail Sebastian nr 88, cel de-al 9-lea hipermarket din Capitală. Acesta este primul magazin de mari dimensiuni din ţară care se va deschide la aceeaşi adresă cu o unitate concurentă de acelaşi calibru. Aceasta în contextul în care, la aceeaşi adresă, nemţii de la Kaufland operează încă din 2009 un hipermarket.

Carrefour de 10.000 de mp

Noul Carrefour va avea o suprafaţă de 9.700 de mp şi este parte a proiectului Vulcan Value Center, dezvoltat de fondul sud-african NEPI. Centrul comercial este dezvoltat pe un teren în suprafaţă de aproximativ 8 hectare şi va include, pe lângă hipermarket-ul Carrefour, o galerie comercială de aproximativ 3.000 mp, un "strip mall" cu câteva unităţi comerciale de dimensiuni mari tip ancoră, construite pe o suprafaţă suplimentară de aproximativ 15.000 mp şi un restaurant de tip "drive in" cu o suprafaţă de aproximativ 500 mp.

Carrefour vs Kaufland

Kaufland Sebastian are o suprafaţă de vânzare de aproximativ 5.000 de metri pătraţi şi fost inaugurat în luna ianuarie 2009, în urma unei investiţii estimate la 8-10 milioane de euro. În consecinţă, după deschiderea noului Carrefour, nemţii se vor confrunta direct cu un concurent care oferă un număr mai mare de produse, pe o suprafaţă aproape dublă. Ca puncte forte însă, politica Kaufland este cea a unui discounter, fapt ce se poate observa şi din percepţia consumatorilor. Potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Nielsen România, în 2013, majoritatea românilor din oraşele mari şi medii apreciau Kaufland ca fiind cea mai ieftină reţea de magazine, cu o pondere de 29% din totalul respondenţilor. Carrefour se situa pe poziţia a doua, cu 13% dintre cei intervievaţi.

Carrefour are în România afaceri de 974,7 milioane de euro în 2013, numără 155 de magazine dintre care: 25 de hipermarket-uri „Carrefour", 79 de supermarket-uri „Market", 44 de magazine de proximitate „Express", 6 magazine de proximitate „Contact" și 1 website de comerț online: www.carrefour-online.ro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO