1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Carrefour în 2013: Vânzări de 84,3 miliarde euro. A revenit pe creştere în Franţa

Retailerul francez Carrefour a înregistrat anul trecut vânzări de 84,3 miliarde euro, în scădere uşoară, revenind pe creştere în Franţa, cu performanţe bune şi în America Latină şi Asia, în timp ce afacerile din Europa au fost afectate de situaţia economică dificilă.

16 ian, 2014 | Mediafax

Astfel, veniturile grupului au scăzut anul trecut cu 1,2%, la 84,3 miliarde euro.

În bază organică, excluzând impactul variaţiei preţurilor la carburanţi şi efectele de calendar, vânzările Carrefour au urcat anul trecut cu 2,5%, notează compania într-un comunicat publicat joi.

Vânzările din Franţa au crescut cu 1,2% în bază organică, la 39,7 miliarde euro, toate formatele de magazine (hipermarket, supermarket, magazine de proximitate) înregistrând evoluţii pozitive.

Pe pieţele europene din afara Franţei, veniturile Carrefour au scăzut anul trecut cu 2,6% în bază organică, ajustate pentru preţurile la carburanţi şi efectele de calendar, la 21,8 miliarde euro, faţă de creşteri de 12,6% în America Latină, respectiv 1,9% în Asia.

Revenirea s-a consolidat în trimestrul al patrulea, când vânzările grupului au urcat cu 3,2% în bază organică, la 22,2 miliarde euro, cu evoluţii pozitive în Franţa şi Spania, în timp ce afacerile din Italia au continuat să fie marcate de condiţiile economice dificile.

Acţiunile Carrefour au deschis joi în scădere cu 1,2% pe bursa de la Paris.

Grupul este prezent şi în România. Carrefour România operează patru formate de magazine, cu un total de 160 unităţi, dintre care 25 hipermarketuri Carrefour, 78 supermarketuri Market, 56 magazine de proximitate Express şi un magazin online.

Compania a avut în 2012 pe piaţa românească vânzări de 986 milioane euro, fără TVA, în creştere cu 3% faţă de 2011, şi un profit de 23 milioane euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO