Carrefour România estimează o creştere a cifrei de afaceri cu 4-5% în acest an

Retailerul Carrefour România estimează o creştere a cifrei de afaceri cu 4-5% în acest an, de la 2,01 miliarde euro anul trecut, mizând pe deschiderea de noi unităţi, a declarat joi pentru News.ro Florin Căpăţână, director de dezvoltare durabilă şi relaţii instituţionale al companiei.
Economica.net - joi, 26 apr. 2018, 20:01
Carrefour România estimează o creştere a cifrei de afaceri cu 4-5% în acest an

”Avem în vedere un plan de dezvoltare cu care dorim să mergem înainte, să dezvoltăm magazine în oraşe, în diferite formate, aşa cum am făcut şi până acum. Ne bazăm această creştere pe deschiderea de noi unităţi, dar şi pe proiectul de genul celui anunţat azi, precum şi pe dezvoltarea de produse noi”, a declarat joi pentru News.ro Florin Căpăţână, director de dezvoltare durabilă şi relaţii instituţionale al Carrefour România.

Planurile de dezvoltare ale grupului sunt corelate cu creșterea economică a României, aceasta fiind estimată de analiști în acest moment între 4,4% și 5,1%, potrivit Carrefour.

Acesta spune că nu poate face public numărul magazinelor ce urmează a fi deschise.

În ceea ce priveşte provocările cu care se confruntă compania, oficialul spune că aici ar intra schimbările din plan legislativ.

”Dorim o predictibilitate mai bună atât în zona legislativă, în zona financiară şi lucrurile acestea te provoacă cel mai mult. Pentru că nu ştii ce se va întâmpla peste cinci sau opt luni, şi atunci este greu înainte sau să îţi faci nişte planuri înainte”, a subliniat Florin Căpăţână.

În România, Grupul francez Carrefour deţine 318 magazine,  hipermarketuri şi supermarketuri, dar şi un magazin de comerţ online, Carrefour Online.

De asemenea, compania a anunţ joi că lansează Filiera Calităţii Carne de Mânzat, unde va comercializa produse ce provin de la două ferme de carne din judeţele Argeş şi Braşov, rasa Charolaise. Compania arată că la aceste ferme ”animalele cresc pe păşuni de munte, sunt hrănite 100% natural cu iarbă proaspătă, fân şi cereale”.

Compania preia astfel 100 de tone de carne de mânzat în acest an din ferme româneşti, cantitate ce reprezintă 20% din totalul cărnii de mânzat pe care Carrefour o comercializează.

”Filiera Calităţii Carne de Mânzat se alătură celorlalte 3 lansate de Carrefour în România, începând cu 2008, pentru porc, morcov şi cartofi, asigurând controlul calităţii produselor oferite”, anunţă compania.  

Carnea este tranşată şi ambalată într-un abator specializat aflat în Râmnicu Vâlcea, iar produsele astfel obţinute sunt livrate către hipermarketurile Carrefour din Bucureşti.

Afacerile din România ale Carrefour au fost în perioada ianuarie – martie de 486 milioane euro, potrivit raportului grupului. Carrefour Romania are peste 9.000 de salariaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...